DRAMA: Otac pregaženih romskih dečaka pokušao da se ubije!

Braću D. J. (15) i S. J. (13) iz Batajnice kamion je udario jutros, njihov otac, naočigled ekipe Telegrafa, glavom razbio staklo na ulaznim vratima svoje kuće

  • 1

U domu porodice Jovanović, čije je sinove D. J. (15) i S. J. (13) jutros u Batajnici udario kamion dok su gurali kolica sa papirom i hranom za stoku, za dlaku je izbegnuta još jedna tragedija!

Dok su reporteri Telegrafa.rs razgovarali s porodicom teško povređenih dečaka, njihov otac Borivoje Jovanović glavom je razbio staklo na ulaznim vratima kuće! Vrisak njihove majke, Verice Jovanović, odjekivao je sokakom nadomak okretnice autobusa 706, dok su njihove komšije pokušavale da smire Borivoja i spreče ga da se ubije!

On je nastavio da pokušava da se povredi i kada su ga ćerke i sinovi, ali i komšije uveli u kuću. Zvuk lomljenja stakla mešao se s jecajima i kricima iz dvorišta ove skromne romske porodice.

Kada smo ih posetili, Jovanovići nisu znali u kakvom su stanju njihova deca. Nisu znali ni ko ih je, ni kako udario. Nisu imali snage ni da pričaju, a krupne suze bile su u očima njihovog dede, koji je samo slegnuo ramenima i uzdahnuo:

- Šta da kažem... Tragedija. Teška tragedija.

Dečaci su nastradali jutros oko 5.20 sati, kada je na njih naleteo kamion u ulici Milenka Pavlovića, nadomak lokalne vulkanizerske radnje. Prema rečima njihovog dede, krenuli su da nahrane stoku kod jednog seljaka kod koga su radili kao nadničari. Vozili su bicikl s korpom, koji je deda vratio ispred kuće i ostavio ga na ulici pored kanti za đubre.

- Dobri i vredni dečaci. Teška sirotinja, ali vredni. Skupljali su papir, staru hranu, ponekad je prodavali seljacima za hranjenje stoke. Roditelji su socijalni slučajevi, kuća puna dece, a sad još i ova tragedija - kaže za naš portal jedan od komšija porodice Jovanović.

Prema rečima portparola Urgentnog centra Draga Jovanovića, dečaci imaju teške povrede. Jedan od njih je smešten na Odeljenje intenzivne nege, dok je drugi na neurohirurgiji. Imaju teške povrede glave, ruku i nogu, a Hitna pomoć ih je dovezla u Urgentni centar u besvesnom stanju.

- Stanje dečaka je i dalje nepromenjeno, nalaze se u teškom i i dalje besvesnom stanju - rekao je potparol Urgentnog centra Drago Jovanović oko 2oh za Telegraf.

U policiji nam je rečeno da je vozač, koji je naleteo na dečake, odmah zaustavio kamion, nije pokušao da pobegne. 

Posle izvršenog uviđaja, protiv vozača kamiona podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Miloš K. nije zadržan u pritvoru, jer je nadležno tužilaštvo smatralo da nema potrebe za tim.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA