Roditelji nestalih beba i Ministarstvo zdravlja u borbi protiv kriminala u porodilištima

Na predlog ministra zdravlja, predstavnici Udruženja roditelja "nestalih beba" biće uključeni u rad interresornih grupa ministarstva zdravlja, pravde i unutrašnjih poslova

  • 3

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Zlatibor Lončar, sastao se sa predstavnicima dva Udruženja roditelja "nestalih beba".

Tokom sastanka dogovoreno je da do kraja sledeće sedmice predstavnici Udruženja izađu sa konkretnim predlozima o načinima kako rešiti nedostatke u porodilištima, poput propusta u vođenju medicinske dokumentacije i načinu postupanja sa mrtvorođenim bebama. Kao jedno od mogućih rešenja, pomenuto je i uvođenje kamera za nadzor u porodilištu.

Na predlog ministra zdravlja, predstavnici Udruženja roditelja biće uključeni u rad interresornih grupa ministarstva zdravlja, pravde i unutrašnjih poslova, a čije se zasedanje očekuje tokom naredne sedmice.

Takođe, današnjim sastankom da predstavnici Udruženja nadalje učestvuju u radu nevladinog tela koje će se baviti pitanjem nestalih beba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    17. septembar 2014 | 13:13

    Treba da se radi na tome da se spreci kradja,da se porodilje bolje tretiraju (da se ne ceka zadnji momenat za carski rez npr.) i da se kazne svi koji imaju beze sa kradjom beba..

  • Ja

    18. septembar 2014 | 14:20

    Treba uvesti bebi friendly program u svim bolnicama kao obavezan za sve porodilje, bez dodatne naplate, bez izuzetka. Tako je ovde na zapadu od trenutka porođaja do izlaska iz bolnice beba je bila pored mene. To smanjuje mogućnost manipulisanja bar za 80%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA