Sahranjen Željko Miletić, nastradali rudar!

U rodnoj kući Miletića, odakle je krenula pogrebna povorka, pored supruge i troje maloletne dece koje je Željko ostavio, sveću je upalio i ministar enegetike i rudarstva Aleksandar Antić

  • 2

Tragično stradali rudar Željko Miletić (36) sahranjen je danas u rodnom selu Lomnica, u opštini Despotovac.

Poslednjem ispraćaju prisustvovalo je oko 1.000 ljudi - porodica, prijatelji, rudari, među kojima i čitava njegova smena.

U rodnoj kući Miletića, odakle je krenula pogrebna povorka, pored supruge i troje maloletne dece koje je Željko ostavio, sveću je upalio ministar enegetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Ministar je obećao pomoć porodici tragično stradalog rudara i pokušaće da zaposli njegovu udovicu u Termoelektrani u Svilajncu, gde porodica Miletić živi. Antić je obećao i bolju bezbednost i sigurnost u rudnicima Srbije.

Miletić je stradao 23. septembra ujutru, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje, u trenutku kada je u jami bušio naslage uglja.

Posle šest dana danonoćne potrage spasilaca i njegovih kolega rudara, beživotno telo Miletića pronađeno je u ponedeljak, oko jedan sat posle ponoći.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA