MINISTARSTVO ZDRAVLJA UPOZORAVA: Evo šta da radite u slučaju da imate ebolu!

Ključne medicinske institucije, zavodi, instituti za javno zdravlje i zdravstvene ustanove, primili su iscrpno uputstvo za eventualnu pojavu ebole koje je izradio Institut za javno zdravlje “Batut"

  • 12

Prateći situaciju epidemije ebole, nadležni u Ministarstvu zdravlja su još od juna meseca počeli sa obaveštavanjem i edukacijom zdravstvenih radnika u slučaju pojave ovog virusa u Srbiji.

Ključne institucije, zavodi, instituti za javno zdravlje i zdravstvene ustanove, primili su iscrpno uputstvo u slučaju pojave ebole koje je izradio Institut za javno zdravlje “Batut“, Republička stručna komisija za zarazne bolesti i Stručna komisija za bolničke infekcije. Uputstvo je objavljeno i na sajtovima, Ministarstva zdravlja i instituta “Batut“.

U saopštenju prim. dr Zorana Panajotovića, pomoćnika ministra zdravlja Sektora za inspekcijske poslove o spremnosti zdravstvenog sistema u Republici Srbiji za moguću pojavu ebole, objašnjena je i procedura za eventualno obolele osobe od ebole.

- Obolela osoba se odmah transportuje u jednu od infektivnih klinika u Republici Srbiji, koja je referentna, izoluje se i pod posebnim je nadzorom po datim uputstvima. Pod nadzorom je i osoblje zdravstvene ustanove u kojoj se oboleli leči - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    8. oktobar 2014 | 20:47

    Znači to treba da radim prebacice me u bolnicu

  • Ini

    8. oktobar 2014 | 21:49

    Nadam se da ce nas obici.

  • Srbijanac

    8. oktobar 2014 | 23:30

    Objasnite ako znate kako se prenosi a kada je dobijemo,pravac u prodavnicu pogrebne opreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA