PONIZIO OBAMU: Džon Keri pred najvećim neprijateljima "spustio" svog predsednika

- Predsednik Obama izneo je prošlog meseca listu pretnji koje treba da zabrinu Amerikance. Pre nekog vremena sam pitao Džona Kerija šta to znači. On mi je odgovorio: ''Ne obraćaj pažnju na to" - otkrio je Lavrov

  • 5

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu da ne obraća pažnju na izjavu predsednika SAD Baraka Obame, u kojoj je Rusiju nazvao jednom od najvećih pretnji po svet, pored terorizma i ebole, otkrio je danas Lavrov.

- Predsednik Obama izneo je prošlog meseca listu pretnji koje treba da zabrinu Amerikance. Pre nekog vremena sam pitao Džona Kerija šta to znači. On mi je odgovorio: ''Ne obraćaj pažnju na to" - otkrio je Lavrov danas u ruskoj Dumi, a prenela agencija RIA novosti.

Obama je u govoru na samitu G20 15. novembra u Brizbejnu nazvao "rusku agresiju na Ukrajinu pretnjom po svet", ponovivši ocenu koju je izneo u izlaganju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija krajem septembra, kad je Rusiju nazvao jednom od najvećih svetskih pretnji pored virusa ebole i jačanja terorizma u Iraku i Siriji.

Lavrov je ranije izjavio da Obamina izjava ne odražava percepciju Rusije u svetu, dodavši da je takav stav distorzija realnosti.

Odnosi između SAD i Rusije su se značajno pogoršali od početka ukrajinske krize, pri čemu Vašington i druge zapadne vlade optužuju Moskvu da se meša u unutrašnja pitanja Ukrajine, što Kremlj negira.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA