HUMANOST NA DELU: Komtrejd pomogao petočlanoj porodici iz Čajetine da dobije kuću (FOTO)

Rade Ćaldović, dečak oštećenog vida iz Čajetine, sa svojom porodicom se uselio u novi dom zahvaljujući „Blic fondaciji“, kompaniji "Komtrejd" i opštini Čajetina

  • 1

Porodica Ćaldović iz Čajetine nekada je živela u tesnoj garsonjeri u potkrovlju koju im je ustupila gradska vlast. Danas ova porodica živi u prelepoj kući u kojoj će zaboraviti na sve probleme koji su ih pratili.

"Blic fondacija", kompanija "Komtrejd" i Opština Čajetina zajedničkim snagama su donirali novu kuću Ćaldovićima, a nakon njihovog useljenja, rešili su i da ih posete.

Otac Milovan i majka Živana sa velikim oduševljenjem su dočekali goste. Rade, njihov sin sa oštećenim vidom, dobrodošlicu je najpre poželeo Nadi Stamatović i Velimiru Peroviću, predstavnicima "Blic fondacije", koja je pokrenula ovu humanitarnu akciju.

I kompanija “Komtrejd” još jednom je potvrdila status društveno odgovornog poslovanja, jer je od početka podržala rešavanje stambenog pitanja ove mnogočlane porodice. Tako su Ćaldoviće posetili i predstavnici "Komtrejda", Srećko Miodragović i Tatjana Ferendino.

- "Komtrejd" je jedna od prvih kompanija koja se odazvala na inicijativu "Blic fondacije" da se pomogne jednoj siromašnoj porodici u Srbiji. Pre izvesnog vremena smo donirali finansijska sredstva za izgradnju montažne kuće u koju se porodica Ćaldović uselila. Veoma nam je drago što smo uspeli da pomognemo ovoj porodici - kaže Srećko Miodragović, savetnik predsednika kompanije "Komtrejd".

Velika podrška u realizaciji ove akcije je bila i opština Čajetina koja je u najkraćem roku odobrila sve potrebne papire za izgradnju novog doma porodice Ćaldović. Zaposleni iz Opštine na čelu sa Milanom Stamatovićem takođe su bili u poseti, kako bi proverili kako su se Ćaldovići smestili u svoj novi dom i da li postoji još nešto oko čega bi mogli da im pomognu.

Sreću petočlane porodice ništa ne može da bolje da oslika od reči malog Radeta:

- Živeli smo u iznajmljenoj garsonjeri. Stalno sam se povređivao saplićući se o nogare stolica, udarajući glavom u ivice stola, a ovde je prostora koliko hoćeš. Neobično mi je kad napolju pljušti kiša, a mama ne trči sa šerpama i krpama. U starom stanu, znate, krov je prokišnjavao - objašnjava Rade.

Kao beba, Rade je ostao bez vida. Oslepeo je u inkubatoru. Tri puta je išao na operaciju, ali ni najbolji ruski oftalmolozi nisu uspeli da oporave oštećeni očni živac. Međutim, to ga nije sprečilo da nauči da svira klavijaturu i bude među najboljim učenicima, savladavajući gradivo Brajovom azbukom.

Dodatna čar u finalizaciji ove akcije je što se porodica Ćaldović uselila u svoj novi dom na drugi rođendan najmlađeg člana, ćerke Milice. Po njihovim rečima, odavno nisu doživeli nešto ovako lepo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA