Posle snežne, Americi preti još jedna kataklizma - gradovi će završiti pod vodom!

Prema predviđanju stručnjaka, mnogi gradovi će biti pod vodom, a zemlja će se suočiti sa novom elementarnom nepogodom. Kao razlog za ovu situaciju koja će zadesiti Amerikance, navode se visoke temperature koje će otopiti sneg, ali i velike padavine

  • 11

Nakon što je u Ameriku stigao neverovatan talas ledenog vazduha, koji je doneo snežne nanose, sada ovom kontinentu preti velika opasnost od polava. 

Na meti padavina našao se Bafalo, gde je snežni prekrivač prestao da pada tek u petak. Američki mediji prenose da su padavine zahvatile celu zemlju, osim Aljaske, gde je iznenađujuće suvo za ovo doba godine. 

Broj žrtava jake snežne oluje koja je pogodila Bafalo, u severoistočnoj američkoj državi Njujork, porastao je danas na 13, javili su lokalni zvaničnici koji sada strahuju od mogućih poplava zbog najavljenog otopljavanja ovog vikenda.

Međutim, stručnjaci upozoravaju na novu kataklizmu koja može doći usled topljenja snega i tako dovesti do nezapamćenih poplava. Prema predviđanju, mnogi gradovi će biti pod vodom, a zemlja će se suočiti sa novom elementarnom nepogodom.

Kao razlog za ovu situaciju koja će zadesiti Amerikance, navode se visoke temperature koje dovode do topljenja snega, kao i kišni period koji je najavljen tokom vikenda i sledeće nedelje.

Podsetimo, poznati američki fizičar, Mičio Kaku sa Univerziteta Njujork, najavio je tokom gostovanja na američkoj TV mreži CBS da će se u Americi dogoditi ledena kataklizma neopisivih razmera.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    22. novembar 2014 | 16:20

    mozda su najjaci na svetu ALI priroda je jaca!!!!!!

  • Dag

    22. novembar 2014 | 14:48

    Prica ova, prica je bez kraja, na kraju, ce oni, nositi - peraja...

  • DELIJA ZAUVEK

    22. novembar 2014 | 13:38

    Американци толико предвиђају неке наводне светске катаклизме и по 10 и 20 год раније... А сопствену катаклизму нису предвидели на време

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA