NAKON DVA DANA I PUNO TRUDA EMS: Struja stigla u Majdanpek!

Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno dobijaju struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu

  • 9

Oko 18 i 30 sati, struja je stigla do trafostanica, radi se na osposobljavanju sistema. Prva domaćinstva trebalo bi da su dobila struju.

Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno će dobijati struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu.

U Majdanpeku zbog nevremena i pada dalekovoda, dva dana nije bilo struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije je bila moguća samo preko mreže "Telenora".

Prema informacijama sa terena, kvarovi su se poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom.

Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović je rekao da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirinicama.

- Radnicima EMS treba odati priznanje za nadljudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara - rekao je Božinović.

EMS je prošle noći odlučila da deo 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će deo te mreže prebaciti da radi na nižem, 110-kilovoltnom naponu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    3. decembar 2014 | 20:41

    Eto sada su mogli da ociste drvece kuda prolazi veliki napon a gde su bili letos i do sada da je sve to bilo odrzavamo nebi se ovo desilo jer od kise i mraza zice ne padaju osim ako su istruleli stubovi i bandere.

  • czbgds

    3. decembar 2014 | 21:42

    Bravo za ljude iz EMS svaka vam cast

  • Cobi ns

    3. decembar 2014 | 21:34

    Mnogo ozbiljnije i bogatije države(Kanada)ne mogu da izađu na kraj sa ovakvim vremenskim neprilikama,ledenu kišu je nemoguće osujetiti i prateće probleme!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA