SIN OLJE BEĆKOVIĆ O NESREĆI NA ADI HUJI: Govorio sam Dušanu da uspori, posle sam razbio staklo rukom i izleteo!

- Dušan Jovanović je brzo vozio BMW. Sećam se da smo mu govorili da uspori. Sledeće što pamtim je da smo preleteli bedem i upali u Dunav. Voda je brzo prodirala u automobil i nastala je panika. Počeo sam rukom da udaram staklo, uspeo sam da ga razbijem i da izađem iz kola - rekao je Luka Višnjić na saslušanju u Višem tužilaštvu

  • 54

Luka Višnjić (22) dao je izjavu o nesreći na Adi Huji  u Višem tužilaštvu. Višnjić je, prema nezvaničnim informacijama, ispričao kako je uspeo da se spase iz automobila u kojem je 22. novembra nastradalo troje njegovih prijatelja - Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) koji je bio zatvoren u gepeku.

- Dušan Jovanović je brzo vozio BMW. Sećam se da smo mu govorili da uspori. Sledeće što pamtim je da smo preleteli bedem i upali u Dunav. Voda je brzo prodirala u automobil i nastala je panika. Ja sam sedeo pozadi i nikako nisam mogao da izađem. Počeo sam rukom da udaram staklo, uspeo sam da ga razbijem i da izađem iz kola - rekao je Luka Višnjić na saslušanju u Višem tužilaštvu.

Osim Luke Višnjića, kome je u nesreći teško povređena desna ruka, na kojoj i dalje nosi gips, živote su spasili i vozač automobila koji je u pritvoru Dušan Jovanović (19), kao i Milica Jokić (18). Luka Višnjić je došao sa petnaestak minuta zakašnjenja i nije želeo da daje bilo kakve izjave.

Međutim, prema nezvaničniom informaccijama,  tokom sat vremena, koliko se zadržao na saslušanju, detaljno je opisao kobnu noć.

- Kada sam polomio staklo i isplivao iz automobila na površinu Dunava, nisam znao gde se nalazim niti šta je sa ostalima iz automobila. Ljudi koji su se okupili na obali dozivali su nas i usmeravali kuda da plivamo. Ja sam bio povređen i nisam mogao sam. Neko od njih ušao je u vodu i izvukao me napolje - ispričao je navodno sin Olje Bećković.

On je potvrdio i da je nesrećni Miloš Janković sam odlučio da se iz kafića u kojem su sedeli pre nego što su krenuli na Adu Huju preveze u gepeku.

- Svi smo sedeli zajedno u jednom kafiću. Pili smo, ja sam popio četiri čašice rakije od maline - rekao je sin Olje Bećković i potvrdio da su svi putnici bili lepo raspoloženi.

Na kraju saslušanja on je kazao i da ne želi da tereti Dušana Jovanovića.

- Ne pridružujem se krivičnom gonjenju niti ističem imovinski zahtev - izjavio je navodno Luka Višnjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    19. decembar 2014 | 00:34

    I gde je to razbijeno staklo kada se vidi da su sva cela?

  • Dusan Petrov

    19. decembar 2014 | 03:28

    Deca su se lepo osećala. Pili alkohol i drogirali se njime. U zemlji Srbiji je sve dozvoljeno što nigde nije. U švedskoj nebi mogli u tim godinama ni da udju u restoran gde se toči alkohol a kamoli da se diče koliko su popili. Nije mi jasno odakle im novac u tim godinama da posećuju kafiće i napijaju se i bave kriminalom kao dotični vozač BMW-a. Dali se Srbima i njihovoj deci sve kroz istoriju dešava slučajno. Ja neverujem u to. Ja sam ubedjen da mentalitet hajduka ili moderno rečeno otpadnika od društva još uvek živi u Srba bez obzira što su se oslobodili turaka još um19 veku i treba da sami grade svoju državu i društvo i vaspitaju mlade naraštaje. Moj sin je 22 godine i nema vozačku dozvolu niti pije. Bavi se sportom studira i nema ni nameru da polaže dok ne završi fakultet. Kadaćemo postati skromni i živeti životom normalnih ljudi. Vaspitaj mo decu tako što im nećemo sve dati čak i kad to možemo. Nedati nije ne volite, naprotiv trebaju da shvate da sami moraju stvarati a ne da im pada sa neba.

  • Dejan

    19. decembar 2014 | 07:49

    Sva stakla na BMW-y su CELA. Koga i zasto pokusava ovo dete da slaze? Koji mu je cilj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA