SVE JE POD KONTROLOM: BIA prati osobe iz Srbije koje su boravile u Siriji

Tačno se zna broj ljudi, državljana Srbije, koji su boravili na području Sirije i bili pod okriljem radikalnih islamistickih frakcija, a zatim se vratili u našu zemlju

  • 16

Sve osobe koje su u prethodnom periodu boravile u Siriji, bezbednosno su interesantne za BIA, nezvanično saznaje Telegraf.

Na osnovu njihovog ponašanja i delovanja, za sada nema opasnosti po bezbednost Republike Srbije.

Tačno se zna broj ljudi, državljana Srbije, koji su boravili na području Sirije i bili pod okriljem radikalnih islamističkih frakcija, a zatim se vratili u našu zemlju. Te bezbednosno interesantne ljude BIA opservira u skladu sa zakonom.

Zbog zaštite svih građana Srbije, BIA tesno sarađuje sa međunarodnim službama.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    8. januar 2015 | 23:48

    sad kao treba da mi bude lakse. pa fbi i cia nisu uspeli da sprece napade 2001. a i tada su bili razvijeniji nego bia. ja bi ih sve pohapsio, sve koji su isli u taj tvz dzihad

  • Anonimus

    9. januar 2015 | 00:06

    Pa zar nije donešen nekakav zakon po kome će svi koji se bore na stranim ratištima biti krivično gonjeni? Ili će da hapse samo one koji se bore u Novorusiji na strani Rusa?

  • @Team

    9. januar 2015 | 00:26

    Svaki pojedinac moze biti tempirana bomba,tako da adekvatne zastite nema.Najbolja zastita je ne provocirati jedne druge.Zapamti te,na ovim prostorima smo svi iz jednog istog korenja.Nasa kultura nije ista kao na zapadu ili istoku. Mi smo Jugosloveni najbolji ljudi ali mozemo biti i najgori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA