DRAMA NE PRESTAJE: Braća Kuači i dalje na nišanu (LIVE STREAM)

Teroristi imaju najmanje jednog taoca i rano jutros su, kako prenose francuski mediji, zauzeli štampariju koja je bila puna ljudi. Pre zauzimanja štamparije, ubili su dvoje ljudi, a ranili 20! Očekuje se da će uskoro početi pregovori sa teroristima

  • 43

16.44 - Panika u jevrejskoj četvrti - Pariska policija strahuje da bi moglo doći do novih napada na jevrejsku četvrt, pa je izdala naređenje da se zatvore sve radnje. Iz gradonačelnikovog kabineta objavljeno je zatvaranje svih prodavnica duž ulice Rozijer, u srcu turističke oblasti, daleko od dva mesta na kojima napadači drže taoce. Pred sutrašnji jevrejski šabat, ta ulica je obično puna kupaca, pretežno francuskih Jevreja i turista.

14.20 ISIS preuzeo odgovornost za napade i PRETI OVIM ZEMJAMA

13.08 - Talac mladić od 26 godina - Prema najnovijim informacijama, talac je jedan mladić od 26 godina. Ovaj grafički studio inače drži jedna porodica, i ukupno imaju sedam zaposlenih.

12.37 - Snajperisti stigli na lice mesta - Snajperisti drže na nišanu dvojicu terorista, koji su ranije danas zauzeli štampariju u predgrađu Pariza. Iako je policija rekla da su i dalje pregovori u toku, policija je spremna za akciju.

11.50 - "Rekli su mi: Beži iz šamparije!" - Jedan je trgovac iz gradića Damartin-en-Goelea posvedočio kako se nalazio i štampariji kada su u nju uleteli glavni osumnjičeni. Poručili su mu da beži iz štamparije i da oni ne ubijaju civile. Sumnjivci su se predstavljali kao policajci. Trenutno najmanje pet helikoptera nadleće industrijsku zonu u kojoj se odvija talačka kriza.

Talačka kriza uživo u Francuskoj Printscreen: Youtube/Sky news

11.45 - Žena čiji su automobil ukrala braća Kuaši, za kojima francuska policija traga već dva dana, rekla je francuskim medijima da je prepoznala napadače.

11.28 - Francuska je u stanju šoka! Naglasio je francuski predsednik Fransoa Oland u obraćanju naciji. Naveo je da je i pre bilo brojnih pokušaja terorističkih napada koji su sprečeni.

11.00 - Lokalni političar otkrio je francuskim medijima da je pregovarač stupio u kontakt s braćom Kuaši preko telefona. Oni su rekli da žele da umru kao mučenici.

10.49 - Tužilac: Još nemamo podatke o stradalim - Tužilac u Parizu demantovao je medijski izveštaj o pogibiji jedne osobe u pucnjavi uoči talačke krize u gradu Damartan-an-Gele, na severu Francuske. "Prizijen" je javio da su dve osobe stradale, dok je 20 ranjeno. Prethodno je radio RTL javio da je u pucnjavi poginula najmanje jedna osoba, a nekoliko povređeno. Policija nije još potvrdila podatke o stradalima, ali je potvrdila da je u toku talačka kriza sa najmanje jednom osobom otetom, i da će uskoro da započnu pregovore sa teroristima.

10.35 - Zatvoren je Aerodrom Šarl de Gol - Francuski mediji javljaju da su dve trake aerodroma Šarl de Gol zatvorene zbog talačke krize koja se dešava nedaleko odatle. Letovi se preusmeravaju.

10:36 - Deci u školama zabranjeno da izlaze - Učenicima nekoliko škola, u industrijskom kraju gde se dešava prava drama, rečeno je da ne izlaze iz prostorija škole.

10.31 - Na licu mesta je 1.500 policajaca! - Policija je objavila da je poslato preko 1.500 policajaca na lice mesta. Pregovori sa otmičarima će početi uskoro.

10.15 Policija očekuje pregovarački tim da stigne

9.50 - Francuski mediji preneli da ima dvoje mrtvih, 20 povređenih!

10.15 - Braća Said i Kuaši, osumnjičeni da su napali list "Šarli Ebdo"  upali su u štampariju u mestu Damartin en Goel, gde drže taoce! Dve osobe, koje su povređene u razmeni vatre, prevezene su u bolnicu. Napadači su ukrali auto jutros oko 8.40 sati u mestu Montanji Sent Felisite, u regionu. Samo koji minut kasnije došlo je do razumene vatre u Sen e Marn, nadomak Damartin en Goel.

10.00 - Jedan radnik industrijske zone u Damartin en Goel čuo je pucnje. "Radim u postrojenju "Kine Nagel". Čuo sam dva hica i potom su policajci već bili kod nas. Zabranjeno nam je da budemo blizu prozora, tražili su nam da ne napuštamo postrojenje", preneo je on.

09.25 - U ruralnoj oblasti En, severoistočno od Pariza, snage bezbednosti pomoću helikoptera i dalje pretražuju šumovitu oblast u kojoj su begunci opljačkali benzinsku pumpu i ostavili automobil kojim su pobegli iz Pariza posle napada.

Dvojica osumnjičenih za napad na "Šarli Ebdo" i dalje su u bekstvu i potraga specijalnih jednica je u toku. Prema najnovijim informacijama, osumnjičeni su ukrali auto i trenutno je u toku policijska potera za njima!

OBEZBEĐIVAO NOVAC I ORUŽJE: Bošnjak učestvovao u organizaciji pariskog masakra?

OVDE PRATITE POTERU UŽIVO:

Helikopteri su tokom noći nekoliko sati obletali područje oko šume Retz koja se prostire na oko 32.000 hektara, kao celi Pariz , ali bez uspeha. Sumnjalo se da su u ruralnom području oko sela Longpont, nekih 80 kilometara severoistočno od Pariza.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Policija strahuje da bi braća Kuači mogli doći do granice i pobeći u BelgijuGlavni pregovarač specijalne policije (RAID) Kristof Kampen izjavio je jutros kako su begunci sada već očajni i to ih čini opasnima.

- Situacija s njima će se još samo pogoršati. Trebalo bi da pokušamo da ih uhvatimo žive - rekao Kampene za Le Parisien.

Da vas podsetimo, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da je, u okviru istrage o napadu na redakciju satiričnog nedeljnika “Šarli ebdo” u Parizu, devet osoba danas zadržano u policiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail, 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obren

    9. januar 2015 | 11:32

    Žele da umru kao mučenici. Ok. Uhvatiti ih žive i vezati na neki trg pa ko želi od polaznika nek ih gađa kamenicama uvaljanim u svinjsku mast, da ide ko podmazano to mučeničko stradanije...

  • A. Паламудов

    9. januar 2015 | 11:29

    Eto ti "silne" Francuske. Šaka odrpanih muslimana razbuca im državu. I to baš njima koji su ih tako zdušno podržavali i slali miraže da ubijaju po Republici Srpskoj i Srbiji 1999.

  • Deks

    9. januar 2015 | 10:08

    Nisu to teroristi nego borci za ljudska prava.kusner je tako zvao siptare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA