PUTIN OŠTRO ZAPRETIO: Kijev mora da obustavi vojnu operaciju na istoku Ukrajine!

- Pokušaji Kijeva da izvrše ekonomski pritisak na Donbas i ometu svakodnevni život samo pogoršavaju situaciju. To je put bez povratka, praćen velikom katastrofom - istakao je ruski predsednik

  • 10

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Kijev mora da obustavi svoju vojnu operaciju na istoku Ukrajine i prestane da vrši ekonomski pritisak na regione koje drže proruske snage, koji se, kako je upozorio, nalaze na "putu bez izlaza praćenom katastrofom".

- Najvažniji uslov za stabilizovanje situacije je hitno uspostavljanje primirja i okončanje takozvane antiterorističke, ali zapravo kažnjeničke operacije na jugoistoku Ukrajine - rekao je Putin u intervjuu za egipatski državni list "Ahram", uoči dvodnevne posete Kairu.

PUTIN ODBRUSIO ANGELI MERKEL: Niste POBEDILI Srbe 1915, pa nećete SLOMITI ni Rusiju 2015!

- Pokušaji Kijeva da izvrše ekonomski pritisak na Donbas i ometu svakodnevni život samo pogoršavaju situaciju. To je put bez povratka, praćen velikom katastrofom - istakao je ruski predsednik.

Putin je u intervjuu ponovio stav Moskve da nasilje da istoku Ukrajine predstavlja reakciju na "državni udar" u kojem su, uz pomoć Zapada, demonstranti prošle godine svrgnuli s vlasti predsednika Viktora Janukoviča.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Ultranacionalisti koji su preuzeli vlast uz pomoć vojne sile, doveli su zemlju na ivicu propasti i započeli bratoubilački rat - rekao je Putin.

Zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin otputovaće u ponedeljak u Berlin, a predstavnici Rusije, Ukrajine, proruskih snaga i OEBS-a sastaće se u utorak u Minsku, pre samita u tom gradu narednog dana.

Putin je rekao i da će samit u sredu biti održan "ako do tada uspemo da usaglasimo svoje stavove", preneo je Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anna

    9. februar 2015 | 14:45

    Rusija nekada nije izgubila ni jedan Rat od kada postoji.Dok Hrvati,Nemci itd JESU.

  • Majls

    9. februar 2015 | 12:08

    Imaju pravo.Ukrajina je bila tesno vezana i ekonomski i u svakom drugom pogledu sa Rusijom.Stalna konfrontacija moze stetiti samo Ukrajina, ali Amerika i Evropa je uporno guraju u taj Sukob.Ista situacija je bila i sa Kosovom gde su potpirivali sukoba, a sada mnogi smatraju da je to bila greska jer Kosovo kao samostalno nije odrzivo sto se vidi iz svih dogadjaja u zadnje vreme.Tako ce i Ukrajinu posle niza gresaka koje rade pustiti niz vodu, ali ce onda ostati razrusena i ekonomski unistena zemlja.

  • Kremlj

    9. februar 2015 | 13:21

    Tako je care nas !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA