AMERIKA IMA ORUŽJE STRAŠNIJE OD NUKLEARNOG: Moguće uništenje života na planeti!

DARPA-ino istraživanje je do sada naprosto zastrašujuće. 2011. godine, ova agencija je počela da ulaže sredstva u projekat "Biodesign" koji bi mogao da započne smak sveta

  • 23

Američka istraživačka agencija DARPA, koja se nalazi pri Ministarstvu odbrane, već godinama u nazad istražuje upotrebu sintetičke biologije u ratne svrhe. Pre godinu dana, osnovan je i biro za biološke tehnologije unutar pomenute agencije. Iako ne zvuči strašno, njihovo istraživanje bi itekako trebalo da vas plaši.

Naime, bliži se doba takozvanog programiranog biološkog oružja, a najstrašnije je to što bi ova oružja mogla da budu smrtnosnija od nuklearnog. U njima se koristi sintetička biologija, koja je slična genetskom inženjeringu. U suštini, reč je o reprogramiranju gena da obavljaju tačno određenu funkciju.

- Biološki bazirani sukobi budućnosti bili bi suludi. Primera radi: uništiću ti proizvodnju hrane, uništiću ti izvore vode, ukloniću ti mogućnost razmnožavanja, ukoniću mogućnost loze tvojih gena da se šire - istakao je Majkl Krov, dekan američkog državnog Instituta Arizona, a ovo su samo neki od njegovih primera.

DARPA-ino istraživanje je do sada naprosto zastrašujuće. 2011. godine, ova agencija je počela da ulaže sredstva u projekat "Biodesign". Njegov cilj je bio da se proizvede sintetički organizam koji može večno da živi, ili da se po potrebi uništi takozvanim kolekularnim prekidačem. Takvi organizmi, bi mogli da rade šta god njihovi tvorci, odnosno oni koji ga kontrolišu, požele.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katalonac10

    26. februar 2015 | 23:47

    Svijet je bio mnogo bolji dok je PRUT OD VRBE bio najstrašnije "oružje"...

  • Brade

    27. februar 2015 | 00:32

    Satanina deca u akciji.

  • Vlada

    27. februar 2015 | 06:58

    Pa oni nista pametno niti dobro nemaju. Samo zlo zivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA