POP NIJE HTEO DA DRŽI OPELO DEČAKU KOJI SE UDAVIO: Nisu ga krstili jer su siromašni!

- Mnogo nas je pogodilo što pop nije održao opelo, Jadranka nije mogla da ih krsti zbog skromnih primanja, ali zbog svega što se desilo potrudićemo se da njegova braća i sestre budu kršteni što je pre moguće - kažu u porodici tragično nastradalog mališana

"Čedo moje drago, kuda te vode. Doneo si mi cveće i zauvek otišao. Vrati se kući, sine moj, molim te!"

Ovim rečima se Jadranka Rakić oprostila od svog sina Njegoša (9) koji se u nedelju udavio u kanalu Ibar-Lepenac u selu Zupče kod Zubinog potoka.

Na sahrani malog Njegoša nije bilo sveštenika ni opela. Dečakov ujak kaža da pop nije hteo da dođe jer dečak nije bio kršten.

- Mnogo nas je pogodilo što pop nije održao opelo, Jadranka nije mogla da ih krsti zbog skromnih primanja, ali zbog svega što se desilo potrudićemo se da njegova braća i sestre budu kršteni što je pre moguće - uverava Rakić.

ČEDO MOJE, KUDA TE VODE? Srceparajući jecaji majke na sahrani dečaka (9) koji se utopio u kanalu Ibar-Lepenac

Mališan je juče sahranjen, a na sahrani je bilo celo selo, kao i ceo razred Osnovne škole "Blagoje Radić". Govor je povodom velike tragedije održala i njegova učiteljica:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Od danas je tvoja klupa prazna, mnogo nam nedostaješ. Pamtićemo te kao veselog i nasmejanog dečaka - rekla je ona.

Ujak devetogodišnjeg dečaka kazao

je da je dečak pre nego što je otišao da peca, kupio majci poklon za 8.mart.

- Kupio joj je cveće i čestitao 8.mart. Potom je skinuo patike i sa mlađim bratom otišao da peca pastrmku u kanalu. Nikome nije jasno kako se okliznuo, nije mu bio prvi put da peca - kaže on.

MAJKA GLEDALA KAKO JOJ SE SIN DAVI I ZOVE U POMOĆ: Jezivi detalji tragedije porodice Rakić

Njegov pad je video mlađi brat koji je odmah pozvao majku, ali je bilo prekasno.

Njegoševa majka Jadranka je samohrana, ima četvoro dece i živela je od socijalne pomoći. Bez obzira na sve ona je bila brižna prema njima, i njegova smrt užasno ju je pogodila, kao i njegovu braću i sestre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grizli

    10. mart 2015 | 11:11

    Pop ne da nije hteo, vec nema pravo da drzi opelo ako neko nije krsten, ko nije krsten ne pripada crkvi. Roditelji moraju krstiti decu i tako ih sacuvati od necastivog! Tu nema izgovora!!!

  • sims

    10. mart 2015 | 12:36

    Sramota je da uopste Trebaju Ljudima pare da bih se uopste Krstili ili krstili Decu,ovako nesto nas samo tera od Crkve,sto neznači od Boga i Vere.A svi mi sto verujemo u Njega znamo da ce ovaj mali Andjeo naći svoje mesto u Raju i Bez tog Popa,Trebao je bar da bude tu i kao svestenik pokusa da Utesi Majku i Sestre tog nesretnog Klinca!!!

  • nina

    10. mart 2015 | 14:05

    Bila sam na pokopu djevojcice koja nije krstena.ona je katolkinja i bio je svecenik .Culo se suskanje ljudi da sta ce on tu kad djete nije krsteno?Ali ljepo im je svima pojasnio da je on tu da samo blagoslovi grob da se pomole za sve umrle da se za tu djevojcicu ne treba molit jer ona je vec andeo nebeski i da trebamo nju molit da se moli za nas.Tako i ovaj djecak on je andeo njegova cista djecija dusa moze da se moli za popa a ne pop za njega.Ako postoji gore nesto ta nevina djecica su cisca od svih popova i svecenika zajedno i oni zasluzuju raj sa popom ili bez njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA