PILOT NAMERNO SRUŠIO AVION? Posvađao se sa kopilotom, pa blokirao sedištem ulaz u kokpit!

U istragu su uključena i četiri stručnjaka iz Interpola koji bi trebalo da pomognu francuskim detektivima da odgonetnu zašto je kokpit bio zaključan

  • 10

Istraga o padu Erbasa krenula je u potpuno drugom smeru, kako navode francuski mediji. Posle preslušavanja snimaka iz crne kutije, odbačena je teorija o mehaničkom kvaru aviona. Sada su u centru pažnje piloti i njihovo ponašanje pre i tokom nesreće.

PILOT LUPAO I POKUŠAO DA RAZVALI VRATA: Snimci otkrili nove detalje o padu aviona!

Piloti su se uoči pada posvađali, što je uzrokovalo takvu situaciju da je jedan napustio kabinu, a da se drugi zaključao u kokpitu. Snimci otkrivaju da su se vrata kabine u jednom trenutku i otvorila, ali je pilot iz kokpita blokirao ulaz sedištem.

U istragu su uključena i četiri stručnjaka iz Interpola koji bi trebalo da pomognu francuskim detektivima da odgonetnu zašto je kokpit bio zaključan. Francuzi još uvek ne odbacuju teoriju da su pad uzrokovali teroristi.

PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Memorijska kartica iz druge crne kutije NESTALA!

Ostaje i pitanje zašto iz "Džermanvingsa" nisu objavili imena pilota.

 - Nema šanse da to uradimo. Moramo da zaštitimo njihove porodice i poštovati njihovu privatnost - dodali su.

Kopilot aviona "Džermanvingsa" koji se srušio u južnoj Francuskoj, bio je na poslu u toj kompaniji od septembra 2013. godine i imao iza sebe 630 sati letačkog iskustva, rekla je jedna portparolka "Lufthanze" na pitanje agencije AFP, prenose nemački mediji danas.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kopilot se školovao u Bremenu, u letačkoj školi "Lufthanze", koja je "majka-firma" kompanije "Džermanvings", navela je portparol.

Kapetan leta imao je više od 6.000 sati letenja, navode nemački mediji u izveštajima o avionu "Džermanvingsa" koji se srušio u južnoj Francuskoj.

U nesreći, čiji se uzroci ispituju, poginulo je svih 144 putnika i šest članova posade.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ali

    26. mart 2015 | 13:00

    Jestee sad... Ovaj se naljutio na drugog i srusio avion.. Pa nisu to deca od 5 godina... Vecu glupost nisam cuo

  • Vera Nastasovic

    26. mart 2015 | 12:17

    Kako su samo uviđavni pa neće da objave imena. Što se tako nije postupalo prilikom pada Malezijskog aviona iznad Ukrajine? Svi su odmah prilepili događaj Putinu i nikome nije smetalo da ga nepravedno optuže. Kakva dvoličnost i odvratno ponašanje medija u Nemačkoj.

  • Miks

    26. mart 2015 | 12:43

    A da, nije kokpit trpezarija pa da mogu da se stavljaju sedista gde hoces!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA