Školovana, pametna, elokventna, a nema posao. Opet!

Milica Jokanović je 2012. godine pobedila u kvizu "Slagalica" i tako je javnost u Srbiji čula za nju. Radila je jedno vreme u kvizu "Potera", ali ni tamo se nije dugo zadržala

  • 21

Milica Jokanović iz Beogada, doplomirani prvanik po struci, ostala je ponovo bez posla. Ona je široj javnosti poznata kao "Tragač" u popularnom kvizu "Potera" koji se emituje na RTS-u.

Milica je 2012. godine pobedila u kvizu "Slagalica" i tako je javnost u Srbiji čula za nju. Svi su se tada pitali kako tako pametna i elokventna osoba nema posao.

SVE VIŠE ŽENA U IT INDUSTRIJI: Devojke, ovo nije posao samo za muškarce!

Nakon pisanja medija, Milica je dobila posao u Gradskom sekretarijatu za kulturu, a nakon čtiri meseca prebačena je u Sekretarijat za imovinsko pravne poslove. Jokanovićeva je tada bila presrećna i prezadovoljna poslom, i smatrala da je Sekretarijat pravo mesto gde ona može da primeni i nadogradi svoje znanje.

- Potpisala sam Ugovor o privremenim i povremenim poslovima, dakle ne Ugovor o radu. Prema tom ugovoru sam imala u Gradskoj Upravi grada Beograda, gde sam radila dve godine i tri i po meseca. Tokom rada u Sekretarijatu, samo u nekoliko vanrednih situacija sam izostala sa posla, i za to uvek imala dozvolu i opravdanje - priča Milica Jokanović.

OVI POSLOVI DONOSE SREĆU: Da li je vaš među njima?

Printskrin: RTS1 Printskrin: RTS1

Krajem februara ove godine počelo je smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru a to je potkačilo i Milicu. Nadležni su saopštili Milici da njen ugovor više neće produživati.

- Samim tim sam ostala bez izvora prihoda i egzistencija mi je ugrožena. Na moje pitanje da li sam učinila nešto pogrešno, odgovor je bio da nisam ni najmanje, ali da jednostavno moraju smanjiti broj zaposlenih - objašnjava Milica.

Rekli su joj da šalje svoju biografiju na sve konkurse koje vidi, i to je bilo sve. Međutim, Miličino znanje se ponovo isplatilo. Od novembra prošle godine radi kao "tragač" u kvizu "Potera" na RTS-u.

- Aktuelni sam vicešampion Republike Srbije na Državnom prvenstvu u kvizingu, a prethodnih godina sam osvajala još četiri kviza: "Sam protiv svih", "Visoki napon", "Veliki Izazov" i "Naslovnu stranu". Trenutno sam angažovana kao Tragač u TV kvizu "Potera", međutim, ni ovaj posao nije stalan - žali se Milica.

Najviše bi volela da nađe posao u struci, ali bi prihvatila bilo šta što joj ponude. Neprestano šalje biografije u nadi da će je neko pozvati na razgovor za posao.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevno.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    1. april 2015 | 18:38

    Svaka cast na znanju, ali ovoj zeni ocigledno fali socijalna inteligencija! Jako cudna i iritantna pojava, koja se verovatno i na poslu takmici sa kolegama i dokazuje svoje znanje umesto da saradjuje. Dovoljno je pogledati poslednju epizodu "Potere", kada je nakon sto je eliminisala jednog takmicara prokomentarisala "Marko Kraljevic je pogubio od sebe boljega. Ja sam drugi Marko Kraljevic". Niko ne voli ovakve...

  • Demokrata

    1. april 2015 | 17:37

    Zena jeste skolovana i sve pohvale, ali imam utisak da je previse vezana za knjigu, po njenim odgovorima vidi se da je bila "streber" sto je dobro ali nije zivela zivot dalje od knjige i mislim da upravo zato i ima tih problema oko posla, ne zna da se snadje u zivotu, a za tako nesto ne postoji diploma vec se to uci kroz iskustvo. Nadam se da me razumete.

  • Seka

    5. april 2015 | 14:39

    Gledam kvizove redovno i ne mogu da se otmem utisku da ovoj devojci nešto važno nedostaje. Njena ukočenost, likovanje nad jadnim takmičarima, teškoća da podnese da nešto i ne zna - govore mi da je previše sujetna i nadmena, a te osobine potiru utisak o odličnom znanju i pameti. Ako joj je neko dao posao posle sjajnog uspeha u Slagalici, verujem da je ne bi tek tako otpustio i izazvao tolike negativne komentare na svoj račun. To su samo moja nagađanja. Želim joj da nađe svoje mesto i obezbedi sebi egzistenciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA