PRISILJAVALI SRPKINJE NA PROSTITUCIJU: Razbijene mreže trgovine ljudima

Kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije i dve 23-godišnjakinje iz Srbije. Oni su u Srbiji pronalazili mlade nezaposlene devojke kojima su obećavali posao maserki, a onda su ih prisiljavali na prostituciju

  • 4

Slovenačka policija je u saradnji s policijom iz susednih zemalja razbila dve međunarodne mreže trgovine ljudima koje su dovodile devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavale ih na prostituciju, objavili su slovenački mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Posle višemesečne istrage kriminalistička policija je utvrdila da su 39-ogodišnja žena i 44-ogodišnji muškarac, oboje slovenački državljani, uz pomoć 34-godišnjeg Mađara i 43-ogodišnjeg Hrvata obilazili siromašne krajeve u Mađarskoj i pronalazili devojke slabog imovinskog stanja kojima su obećavali dobro plaćeni posao u Sloveniji.

Devojke su dovodili u stanove u Ljubljani Mariboru i Kopru i prisiljavali na prostituciju, a veći deo zarade zadržavali za sebe. Na taj način su iskoristili ukupno 14 državljanki Mađarske starosti od 21 do 24 godine.

Svi su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a slovenačka državljanka koja je vodila posao je u pritvoru i protiv nje je podignuta tužba za 15 krivičnih dela, dok je za njenim saradnikom iz Mađarske izdata poternica.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Još dvojica njihovih saradnika (jedan Hrvat i jedan Slovenac) su na slobodi a i protiv njih su podnete krivične prijave.

Deo devojaka je prebačen u sigurnu kuću radi socijalne rehavbilitacije i zaštite.

U drugom slučaju mreže koja se bavila trgovinom ljudima kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije i dve 23-godišnjakinje iz Srbije.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Oni se sumnjiče da su u Srbiji pronalazili mlade nezaposlene devojke kojima su obećavali da će u Sloveniji dobiti posao maserki, a onda su ih takođe prisiljavali na prostituciju i pretili im i ucenjivali ih da će njihovim porodicama dojaviti čime se bave ako bi pokušale da se odupru.

Protiv 46-ogodišnjeg Slovenca je podneta i krivična prijava da je protiv pet devojaka primenio fizičku silu od čega su ostali spoljašnji tragovi a posledica nasilja kome su bile izložene su i dugotrajni psihički problemi zbog čega je žrtvama pružena lekarska pomoć.

Ovom Slovencu su u organizovanju i vođenju poslova pomagali jedan 45-ogodišnji državljanin Srbije koji je pomagao u pronalaženju i prebacivanju žrtava iz Srbije u Sloveniju i jedna 33-ogodišnja državljanka Rumunije. Za krivično delo trgovine ljudima je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JoB

    1. april 2015 | 16:37

    Slovenija je pravno uredjena zemlja. Kod nas bi u tom slucaju morali hapsiti ( kako izjavi onaj iz Pantersa) pola minsarstava. Sad Miljacka vise ne tece kroz Sarajevo nego pored Beogradskih splavova.

  • Porke

    1. april 2015 | 15:40

    Zasto niko ne pise o oglasima koji se nalaze na sajtu dzabe oglasi? Zar smo toliko slepi?

  • mile

    1. april 2015 | 20:28

    Sve kad ih uhvate kazu prisiljene.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA