Evo šta je Putin poklonio Ciprasu!

Cipras danas završava dvodnevnu posetu Moskvi, tokom koje su glavne teme dogovor o izvozu grčkih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i ruski planovi za novi gasovod

  • 6

Kao znak jačanja prijateljstva, ruski predsednik Vladimir Putin poklonio je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu u Moskvi staru grčku ikonu, koju su nacisti ukrali tokom nemačke okupacije Grčke u Drugom svetskom ratu.

DA IM NIJE DAO PUTIN? Grčka uplatila ratu duga od 460 miliona evra!

Portparol Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je ruskim novinskim agencijama da je predsednik Rusije, posle jučerašnjih razgovora u Kremlju, Ciprasu uručio ikonu Svetog Nikole i Svetog Spiridona, prenosi agencija Beta.

Peskov je naveo da je jedan nacistički oficir tokom rata iz Grčke odneo ikonu koju je od naslednika tog oficira nedavno kupio jedan Rus.

Cipras danas završava dvodnevnu posetu Moskvi, tokom koje su glavne teme dogovor o izvozu grčkih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i ruski planovi za novi gasovod, preko Turske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    9. april 2015 | 16:52

    Svo zlato i dragocenosti koje su nacisti opljačkali u Grčkoj i ostalim zemljama, deponovani i dobro zaštićeni u Svajcarskoj podigli su Nemačku iz pepela uz pomoć koga je postala vodeća ekonomska sila u Evropi i svetu. Nemci to nikad ne bi postigli ma koliko da su vredan narod. Cipras je u pravu, jer ratna šteta Grčkoj i drugim zemljama nije adekvatno isplaćena. Da se Amerika nije stavila na stranu Nemačke ova država danas ne bi postojala kao što više ne postoji Austrougarska.

  • NNP

    9. april 2015 | 17:28

    PRAVOSLAVNI FRONT!

  • Sveti ujedinitelj

    10. april 2015 | 02:57

    Pravoslavci svih zemalja ujedinite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA