DA LI BI VOLEO DA TI DEVOJKA BUDE SRPKINJA ILI HRVATICA: Ovu skandaloznu anketu su radila deca u školi u Sarajevu (FOTO)

- Nisam ja, verujte! To je nastavnica engleskog delila. Upućen sam jer me kontaktirala jedna majka. Izdiktirala mi je da je nešto oko nacionalnosti - rekao je direktor Osnovne škole "Meša Selimović" u Sarajevu

  • 29
Foto: Radiosarajevo.ba Foto: Radiosarajevo.ba

Učenici sarajevske Osnovne škole "Meša Selimović" morali su na času engleskog jezika da odgovore na anketu koja je, među ostalim pitanjima, uključivala i sledeće: "Koja deca su najpismenija: Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Nemci?"prenosi radiosarajevo.ba.

SVAKA VAM ČAST, LJUDI: Prekrečili grafit "Srbe na vrbe" u Sarajevu! (FOTO) (VIDEO)

Pored tog pitanja i ostala su skandalozna, a među njima su i pitanja - Da li biste voleli da vam devojka/dečko budu Srbin/Srpkinja, Hrvat/Hrvatica, Bošnjak/Bošnjakinja...

Direktor škole Alem Kukić rekao je da su roditelji već kontaktirali s njim, a ističe kako nije znao da se takva anketa sprovodi u njegovoj školi.

- Nisam ja, verujte! To je nastavnica engleskog delila. Upućen sam jer me kontaktirala jedna majka. Izdiktirala mi je da je nešto oko nacionalnosti. Još nisam uspeo da razgovaram s nastavnicom Eminom Ramović, koja je podelila anketu deci - rekao je Kukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evropski Balkanac

    28. april 2015 | 17:09

    Mene vise interesuju odgovori te dece nego ko je postavio anketu...

  • Realno

    28. april 2015 | 17:02

    Jadna ta kuća kad gazda ne zna šta se u njoj radi! Svi nevešti a posle će Srbi biti krivi za sve!

  • sasa

    28. april 2015 | 16:53

    Nacionalnost mi je nebitna.ako je devojka ok zasto da ne !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA