Ovi lopovi su ukrali 20.000 evra, a odneli su samo jednu stvar! (FOTO)

Za vlasnika prvog izdanja remek-dela Gabrijela Garsije Markesa "Sto godina samoće" delo ima sentimentalnu vrednost, te je i ostatak svoje kolekcije povukao sa izložbe

  • 0

Knjiga je nestala tokom vikenda iz izložbene vitrine na sajmu knjiga u Bogoti, koji je ove godine posvećen pokojnom nobelovcu. Kolumbijska policija istražuje krađu vrednog prvog izdanja remek-dela Gabrijela Garsije Markesa "Sto godina samoće".

MARKESOVO OPROŠTAJNO PISMO: Kada bi mi Bog podario komad života...

Knjiga je nestala tokom vikenda iz izložbene vitrine na sajmu knjiga u Bogoti, koji je ove godine posvećen pokojnom nobelovcu.

Prvo izdanje je jedno od 8.000 primeraka koje je 1967. objavila argentinska izdavačka kuća Sudamericana i potpisani primerak poput ukradenog može da se proda za 23.000 dolara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vlasnik knjige Alvaro Kastiljo kaže da je prava vrednost knjige sentimentalna. Ovaj kolekcionar retkih knjiga godinama je tražio ovaj primerak da bi ga konačno kupio u Urugvaju. Potom je uspeo da dođe do Markesa, koji je preminuo prošle godine u Meksiko Sitiju, i dobije od njega posvetu.

- Ovo je bolan gubitak - rekao je Kastiljo AP-u pošto je povukao ostatak svoje kolekcije sa sajma.

Policija za sada ne može da objasni kako je knjiga ukradena iz zaključane vitrine i gledaju snimke jedine bezbednosne kamere na ulazu u Makondo paviljon nazvanom po fiktivnom karipskom gradu gde se dešava radnja "Sto godina samoće".

Organizatori sajma se, u međuvremenu, izvinjavaju i mole lopove da vrate knjigu za koju kažu da će je biti nemoguće prodati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA