DOKUMENT SLUŽBE BEZBEDNOSTI: Vranje, Niš i Kraljevo se mogu naći na meti terorista?

Mete terorističkih napada mogli bi biti i gradovi na severu Kosova, kao i na jugu Srbije, pre svega, Vranje, Niš i Kraljevo

  • 28

Srpske bezbednosne službe su, prema pisanju domaće štampe, navodno upozorile državni vrh da postoji mogućnost da albanski teroristi izvedu napade na severu Kosova, kao i u centralnom delu južne Srbije, odnosno u Vranju, Nišu i Kraljevu.

Mete ovih napada trebalo bi navodno da budu naše snage bezbednosti, navode pojedini mediji.

Kao ključnog čoveka ekstremista, osim Ramuša i Dauta Haradinaja, naši operativci su prema pisanju medija, između ostalog i Kurira označili i Šefketa Muslijua, bivšeg komandanta ilegalne OVPMB, koji je nakon njenog rasformiranja prebegao na Kosovo. On je, inače, rođak predsednika opštine Bujanovac, Jonuza Muslijua.

STROGO POVERLJIVO! ALBANSKI TERORISTI IZ OVK NAPADAJU SRBIJU: Evo koji gradovi će biti METE njihovih napada!

U izveštaju se navodno navodi da je glavna baza albanskih terorista s juga Srbije - Gnjilane, odakle su prelazili na teritoriju Makedonije.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Njihov šef je Šefket Musliju iz Bujanovca, koji je kao komandant OVPMB učestvovao u terorističkim akcijama i oružanim sukobima na jugu Srbije, a potom je na Kosovu hapšen zbog kriminalnih aktivnosti i nekoliko godina je proveo u zatvoru. On je označen i kao bliski kontakt braće Ramuša i Dauta Haradinaja, koji su u poslednje vreme bili veoma aktivni na severu Kosova, piše Kurir.

U izveštaju se navodno zaključuje i da bi u narednom periodu trebalo očekivati "usložnjavanje situacije" u Makedoniji, gde bi se mogli očekivati oružani incidenti ne samo na području Kumanova nego i u drugim delovima zemlje.

Takođe, naši bezbednjaci ne isključuju da bi slične “izolovane akcije“ mogle biti izvedene u srpskim sredinama na Kosovu i na jugu Srbije, pre svega u Vranju, Nišu i Kraljevu. U obaveštajnim krugovima smatraju da je informacija o izbijanju oružanih sukoba na pomenutim područjima praktično bila javna tajna među Albancima.

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. maj 2015 | 12:02

    Sluzba bezbednosti? Hahaha...25 godina drzava pod okupacijom,izdajnika vise nego normalnog sveta,strani agenti koji se setaju slobodno po Srbiji,vlast koja se bira u ambasadama,pljacka drzavne imovine,hahaha...cija ste vi opste sluzba bezbednosti jer ovoj drzavi i narodu sigurno niste?

  • KOSOVSKA MITROVICA

    17. maj 2015 | 13:14

    Uh kakva saznanja, svaka cast! Moguci sukobi u Makedoniji, terorizam na severu Kosmeta, u Vranju, Nisu, Presevu i Kraljevu! Pa to i slepac vidi, gluv cuje! Na severu Kosmeta se to desava punih 16 godina, u Presevu se desavalo a sad su se samo pritajili. Vranje je tik uz adm. linuju. U Nisu i Kraljevu klinci iz fore pisu grfite OVK, a ovi se nalozili. Moguci sukobi u Makedoniji... Sta reci o ovim "saznanjima"! Jos samo da ste saznali da u N.Pazaru obitava vehabiski pokret, pa da upotpunite "operativna saznanja". Kakva nam je sluzba, tako i prolazimo.

  • Павле

    17. maj 2015 | 11:24

    немам времена да се бавим овим питањем, тренутно се бринем ко ће да победи у Звездама Гранда

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA