TRI VERE, TRI NARODA, JEDAN ĆEVAP: Evo zašto je bosanski ćevap najbolji na svetu (TAJNI RECEPT)

Pored BiH, ovaj specijalitet se sprema u Srbiji i Hrvatskoj, a ćevapdžinice iz tih zemalja mogu da stanu jedna drugoj rame uz rame. Pored toliko verskih razlika i istorijskih sukoba, postoji jedna zajednička stvar kojom se ponose - ĆEVAPI

Bosanski ćevapi su postali prepoznatljiv brend u celom svetu, a njihov recept je bio dugo skrivan od "očiju javnosti". Ne postoji čovek koji je turistički posetio Sarajevo, a da nije probao najukusnije ćevape. Pri samoj pomisli na njih, svima kreće voda na usta!

OTKRIVENA TAJNA SARAJEVSKIH ĆEVAPA: Ovaj recept zapišite i prenesite na buduće generacije!

Pored BiH, ćevapi su specijalitet u Srbiji i Hrvatskoj, a ćevabdžinice iz tih zemalja mogu da stanu jedna drugoj rame uz rame. Pored toliko verskih razlika i istorijskih sukoba, postoji jedna zajednička stvar kojom se ponose - ćevapi! Ako ste imali priliku da ih probate u sve tri države, onda možete da procenite ko ih najbolje sprema.

Recept koji su dugo skrivali je skoro ugledao svetlost dana, a mnogi su brže-bolje otrčali da naprave i probaju te vrhunske ćevape!

Neki bi rekli bosanski, neki srpski, dok drugi hrvatski, ali mi kažemo - SVETSKI, A NAŠI! Svetski, jer su svima poznati i veliki broj turista se odlučuje da poseti države bivše Juge baš zbog njih.

Foto: Wikimedia/Petar Milošević Foto: Wikimedia/Petar Milošević

Recept:

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mlevene junetine, pola kilograma jagnjetine, 4-5 češnja belog luka, 2 odsto od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelite sa oko 100 mililitara vode i belog luka koje ste ranije prokuvhali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Foto: Wikimedia/Brenda Annerl Foto: Wikimedia/Brenda Annerl

Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    21. maj 2015 | 22:02

    Nema gozbe, ćevapa, pljeskavice i bureka nigdje ko u Bosni...ko god ode u Sarajevo svi priznaju samo jedno...Grad s dušom i merakli narodom..kao i cijela Bosna....Možete sad laprdati šta hoćete..

  • Banja Luka

    21. maj 2015 | 22:49

    Banjalucki i sarajevski cevapi nisu isti!!!

  • Dragan

    21. maj 2015 | 21:55

    Svaka cast,ali cevap mora da ima malo i svinjetine..to je za mene pravi ukus!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA