DA LI JE SRBIJA NA METI TERORISTA? Evo šta sve otkriva novi izveštaj za procenu bezbednosti u svetu

Zbog rastućeg uticaja Al Kaide i Islamske države, pod većom opasnošću od terorističkih napada su Belgija, Kanada, Holandija, Estonija, Irska i Norveška. Pogledajte u kolikoj je Srbija opasnosti

  • 7

Po izveštaju za procenu bezbednosti u svetu za 2015. godinu, Srbija, Bosna i Hercegovina i Kosovo zadržale su srednji stepen opasnosti od terorističkih napada, dok Crna Gora i Slovenija imaju drugi.

RATNICI ISLAMSKE DRŽAVE U BOSNI: Teroristi kupuju zemlju na svega 260 km od Beograda! (VIDEO)

Od zemalja u okruženju, Hrvatska ima najmanji rizik od terorističkih napada, pokazuje izveštaj jedne od vodećih kompanije za procenu bezbednosti "Aon Risk Solutions". Po njihovoj oceni, u Srbiji su mogući štrajkovi, neredi, nemiri, jevni neredi i zlonamerne štete, prenose "Naše novine".

Zemlje Zapada, Francuska, Nemačka i Australija, pod većom su pretnjom nego što su bile prošle godine, upozoreno je u izveštaju. Zbog rastućeg uticaja Al Kaide i Islamske države, pod većom opasnošću su i Belgija, Kanada, Holandija, Estonija, Irska i Norveška.

Pored islamskih terorista, izveštaj kaže da više nije nezamislivo da postoji više sukoba na granici Rusije zbog čega je povećana opasnost za Estoniju.

Najnoviji izveštaj napominje da je globalno rizik od terorizma smanjen, ali da se situacija znatno pogoršava u manjem broju država.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran kim.

    28. maj 2015 | 07:53

    Nevidim zasto bi srbija imala pretnjo od terorista kad imamo istog protivnima i mrzimo ga iz dna duse.

  • Александар Џунић

    28. maj 2015 | 02:23

    За бедне земље, чији политичаре мешетаре са тајкунима и налазе све начине да сиротињи одвуку пажњу од правих проблеме, разглабање о тероризму је права прави хит.

  • Outro

    30. maj 2015 | 14:18

    Nama ne trebaju teroristi mi se ubijmo sami medjusobno :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA