MAGAZIN ISTOK JE NAJOPASNIJA PRETNJA PUTINU: Ono što u njemu piše Rusima unosi strah u kosti!

Publikacija džihadističke oraganizacije sadrži stihove iz Kurana, "kratak istorijat" Islamske države i poziva čitaoce da im se pridruže, da dođu u Siriju i Irak

  • 6

Islamska država je izdala prvo izdanje propagandnog časopisa na ruskom jeziku. Obraćajući se budućim teroristima, publikacija sadrži "kratku istoriju" militantne grupe i poziva čitaoce da ih podrže.

ISIS SE ŠIRI KAO OTROV U KRVOTOKU: Šta trenutno drže i šta im je krajnji cilj? (FOTO)

"Istok" je ime časopisa, što može da se prevede kao "izvor" ili "poreklo", a navodno ga je izdala Islamska država, bivši ISIS i Islamska država Iraka i Levanta.

Izdajući se kao "informativni i analitički magazin Islamske države", na nekoliko desetina strana se nalaze priče o ruskim džihadistima u Iraku i Siriji. Piše i da su se saradnici časopisa "borili na Kavkazu protiv ruskih tirana" i da su imali poteškoća u to vreme, ali i da su bili "veoma srećni" kada je proglašena Islamska država.

Printskrin: Youtube/Vocativ Printskrin: Youtube/Vocativ

Pored stihova iz Kurana, "kratkog istorijata" Islamske države (koja prema publikaciji datira iz 2003. godine), kao i liste "neutemeljenih izjava protivnika kalifata", u časopisu se nalazi veliki broj fotografija naoružanih bradatih muškaraca sa crnim zastavama i na njima ne kriju svi svoja lica.

Prva publikacija se završava sa pozivom čitaocima da otputuju u Irak i Siriju, u zvanični kalifat, i da "pomognu i podrže" militantnog lidera grupe - Abu Bakra al-Bagdadija.

Teritorija Islamske države, u sivoj boji, na dan 24. marta 2015. godine. Foto: Wikipedia/Banak Teritorija Islamske države, u sivoj boji, na dan 24. marta 2015. godine. Foto: Wikipedia/Banak

SADA DRŽE POLA SIRIJE: Islamska država gazi sve pred sobom, Palmira je sad skroz njihova! (FOTO) (VIDEO)

Irak i Sirija, zemlje u kojima Islamska država napreduje u ofanzivi, države su koje su stručnjaci označili kao mesta za globalni trening ekstremista.

Foto: Tanjug/AP Photo/Raqqa Media Center Foto: Tanjug/AP Photo/Raqqa Media Center

Oko 22.000 stranih boraca iz više od100 zemalja su otišli u ove države da bi se pridružili radikalnoj grupi.

Komesar EU je izjavio da između 5.000 i 6.000 hiljada Evropljana je otišlo u Siriju i Irak da bi se borili u redovima džihadista.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sadam

    28. maj 2015 | 13:39

    Kada zaokruže svoju "teritoriju" i budu na gomili,biće laka meta sadašnjim sponzorima.

  • obilic

    28. maj 2015 | 14:26

    Americko naoruzanje i oprema gledajte

  • Milorad

    29. maj 2015 | 04:14

    Ne boji se putin is,on je strpljiv i proracunat ,ali is je taj koji zna da bi se odrzali ne cackaju tamo gde ih moze debelo kostati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA