NE SKLJANJAMO ŠATORE: Ratni vetrani ostaju u Zagrebu, protest se nastavlja!

- Problemi koje ste vi istakli su mali za Hrvatsku, a diže se prevelika buka oko njih - poručio je Milanović demonstrantima

  • 3

Ratni veterani koji više od pola godine protestuju u Hrvatskoj danas su se dogovorili sa predstavnicima vlasti da nastave sastanak u ponedeljak. Oni su poručili da šatori, koje su postavili u Savskoj ulici u Zagrebu, ostaju do daljeg.

Ratni veterani u Hrvatskoj odlučili da se povuku! (FOTO) (VIDEO)

U Zagrebu su se sastali hrvatski premijer Zoran Milanović, ministar branitelja Predrag Matić i ministar odbrane Ante Kotromanović sa veteranima koji su se prošlog petka, nakon više od 200 dana protesta u šatorima pred resornim ministarstvom, sukobili sa policijom na Markovom trgu.

Posle tog sukoba, Milanović je protestante, koji smatraju da su im prava ugoržena pa traže i Matićevu smenu, sa vanredne konferencije za novinare pozvao da se danas sastanu.

UPOMOĆ, ĆETNICI OSVAJAJU ZAGREB: Teorije zavere oko nereda u Hrvatskoj

Foto: Facebook/24sata Foto: Facebook/24sata

Kako je preneo Index.hr , u ime veterana na sastanak su došli predstavnici više udruženja veterana Đuro Glogoški, Josip Klem, Dražimir Jukić i Tihomir Treščec, kao i da su Glogoški, Klem i Jukić došli u uniformama.

Po završetku sastanka premijera i ministara s ratnim veteranima koji su u protestu, novinarima se obratio i ministar branitelja Predrag Matić.

- Ovo što su oni danas izneli na sastanku nije bio razlog za protest niti u Savskoj, a pogotovo ne za protest na Markovom trgu. Međutim, u ponedeljak nastavljamo s razgovorima, dogovorili smo veći sastanak u Ministarstvu, jer tamo se rešavaju problemi branitelja - kazao je ministar Matić ponovivši da su im njegova vrata uvek otvorena.

Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

U ZAGREBU HAOS: Branitelji izgurani u crkvu i niko ne sme da izađe. Huligani pevali "Za dom spremni" (FOTO)

- Bilo mi je žao da slušam ovo što govore. Svi su ti problemi su rešivi, ali uvek je Fred kriv, Fred je kriv maltene i za privatizaciju - rekao je Matić ponovivši da će s istekom mandata otići s funkcije ministra branitelja i da s njima neće imati nikakva posla.

Zamoljen da komentariše današnje pojavljivanje demonstranata u Vladi u uniformama, kazao je da mu je žao da nije utvrđen dres-kod pa da i on i Kotromanović obuku uniforme. 'Mi bismo bili malo okićeniji odlikovanjima. Ne znam koga su mislili time da impresioniraju, mene nisu impresionirali".

Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

- Problemi koje ste vi istakli su mali za Hrvatsku, a diže se prevelika buka oko njih - poručio je Milanović demonstrantima.

Đuro Glogoški izjavio je nakon sastanka u Vladi da se protest u Savskoj nastavlja.

(Telegraf.rs / Izvor: rs.n1info.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo laprdaju

    1. jun 2015 | 16:31

    A nista konkeretno ne govore,sta to hoce da postignu.Za kakav status se to oni sada bore?Kakva prava su to njima ugrozena i sta oni hoce?Da nece mozda da imaju status nizih bozanstava u s-ljepoj?

  • lajka

    1. jun 2015 | 15:48

    Stakorasi su uglavnom ratni zlocinci..strah od istine i eventualne kazne koja ih mora stici...docice im i to u kuce..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA