SRBI BEŽE IZ SRBIJE: 80 odsto DOKTORA NAUKA odlazi iz zemlje jer nema POSAO, ni novca za život!

Više od 80 odsto doktora nauka smatra da nema perspektive u Srbiji, a kao posledica toga sve je veći broj onih koji planiraju da napuste zemlju

  • 59

Više od 80 odsto doktora nauka smatra da nema perspektive u Srbiji, a kao posledica toga sve je veći broj onih koji planiraju da napuste zemlju, pokazala je anketa koju je sprovelo Udruženje studenata doktorskih studija i mladih istraživača Srbije.

Prema podacima ove ankete više od 60 odsto anketiranih doktora nauka nema posao i smatra da će ga teško i pronaći, a gotovo svi anketirani izjavili su da su svesni situacije u Srbiji.

ODLIV MOZGOVA: Iz Srbije u poslednjih 20 godina otišlo oko 600.000 Srba!

Nažalost, odgovori doktoranada pokazuju da će Srbija ponovo biti u svetskom vrhu po odlivu mozgova.

MLADI SRBI BEŽE IZ SRBIJE U POTRAZI ZA POSLOM: Evo gde u Evropi nude 5.000 evra poslodavcima da vas zaposle!

Kako kažu ispitanici, ako se realno pogleda stanje na tržištu rada, danas u Srbiji osim državnih univerziteta i instituta, doktori nauka u značajnom broju rade još samo na privatnim univerzitetima, a i to je tržište već zasićeno.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. jun 2015 | 08:21

    SRBIJI OD RATA PA SVE DO DANASNJIH DANA NISU TREBALI UMOVI VEC POSLUSNICI REZIMA . NISU KOMUNJARE MARILE STO MOZGOVI ODLAZE ,NJIMA JE BILO VAZNO DA ONI SALJU PARE SVOJIMA U SRBIJU A ONI BEZ RADA DA UZIVAJU KAO OSLOBODIOCI I ZASLUZNI GRADJANI-LOPOVI!! OSTA SRBIJA PUSTA -SKOLUJEMO DECU I UNUCAD ZA INOSTRANSTVO -JAD I ZALOST!!!

  • Doktor

    3. jun 2015 | 08:19

    Bitno je da posao imaju ovi što su završili privatne fakultete, za kratko vreme i sa visokom prosečnom ocenom, a samo kad bi bili malo propitani, ne bi znali ni kako su im se zvali ispiti. Neki i neznaju kako im se zvao i fakultet. Pouzdan podatak.

  • Nord

    3. jun 2015 | 08:12

    Bravo za tekst.I ne odlaze samo doktori.Odlaze bukvalno svi koji ne mogu nepotizmom,kumovskim i politickim vezama da dodju do posla.Jedina profesija koja nalazi posao su it inzinjeri,ali oni su samo mali procenat stanovnistva.Sta ce da rade ostali?molim vas da napisete tekst o tome kako (NE)radi nasa nacionalna sluzba za (NE)zaposljavanje.E to vam je skup najgorih,preko veza zaposlenih ljudi koji ce da uniste ovu zemlju!apsolutno nista ne rade osim sto trose NASE pare iz budzeta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA