OBAMIN LOVAC NA DŽIHADISTE STIŽE U BOSNU: A ovo je zadatak koji mora da obavi!

SAD su prošle godine na predlog predsednika Obame zbog jačanja terorističke organizacije Islamska država, inicirale formiranje Globalne koalicije koja je okupila više od 50 država sveta, a za čelnog čoveka te koalicije Obama je postavio generala Alena

  • 10

Specijalni izaslanik predsednika SAD Baraka Obame za Globalnu koaliciju borbe protiv Islamske države general Džon Alen ovog vikenda posetiće Bosnu i Hercegovinu.

DŽIHADISTI IZABRALI SLEDEĆU DRŽAVU KOJU ĆE UNIŠTITI: Evo i koja je!

Alen će imati susrete sa zvaničnicima u vezi sa svojom misijom, kako navode iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.

Da podsetimo, Sjedinjene Države prošle godine su na predlog predsednika Obame zbog jačanja terorističke organizacije Islamska država inicirale formiranje Globalne koalicije koja je okupila više od 50 država sveta koje se zajedničkim snagama bore protiv ISIL-a, a za čelnog čoveka te koalicije Obama je postavio generala Alena.

Na spisku partnera se našla BiH, a svoj doprinos dala je tako što je donirala municiju za borbu protiv ISIL-a. Razlog za zabrinutost strani zvaničnici imaju zbog velikog broja državljana BiH koji se bore pod zastavom terorističke organizacije ISIL.

Inače, Alen je jedan od najiskusnijih američkih generala (rođen 15. decembra 1953. godine), a prema zvaničnoj biografiji koja je objavljena na stranici Stejt Departmenta, u Avganistanu je upravljao sa oko 150.000 vojnika, a učestvovao je i u operacijama tokom intervencija na Balkanu i Karibima.

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жељко

    3. jun 2015 | 19:28

    Мислим да би информација требало да звучи: "Обамин генерал за пружање логистичке подршке Исламској Држави допутовао је на Балкан где би требало да скупи довољно информација о логистици овој терористичкој организацији као и да пружи одговарајућу помоћ у обуци исте." Па сво зло овог света је Вашингтон исфинансирао и свуда своје обавештајце убацио. Одлазите злотвори, оставите нас на миру.

  • Miki

    3. jun 2015 | 19:58

    Hahahahaha!!! "Lovac na dzihadiste" kakva glupost! Pa ti Amerikanci su ih stvorili! Kakvi licemeri!

  • Miki

    3. jun 2015 | 20:05

    Poslao ga da ih obucava u kampovima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA