Ovaj AMERIKANAC je uradio za SRPSKU DECU nešto što će vam VRATITI VERU u ljude! (VIDEO) (FOTO)

Kada je video zadovoljstvo na licima mališana koji su u Srbiji potpuno zanemareni, Miloš je kao svoj cilj zacrtao da srpsko društvo postane jednako za sve

  • 1

Amerikanac srpskog porekla Miloš Popović, student diplomatije sa Džordžtaun univerzitetu u Vašingtonu, organizovao je u Beogradu teniski kamp za decu sa autizmom, kako bi se ovi mališani konačno osećali kao ravnopravan deo našeg društva.

OVO JE NAJDIRLJIVIJA ŽIVOTNA PRIČA: Evo kako je AUTISTIČNI DEČAK (4) spasao sebe i roditelje od SIGURNE SMRTI!

Već drugu godinu, Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, u saradnji sa organizacijom "Posebni asovi", na čijem čelu je Miloš, organizuje ovaj kamp namenjen deci sa autizmom uzrasta od 8 do 18 godina.

Milošev rad sa ljudima koji imaju smetnje u razvoju počeo je u srednjoj školi, što mu je u početku bila obaveza i uslov za diplomiranje. Posle završetka srednje škole, pomaganje ovim ljudima postala je njegova velika pasija.

OVE ŽIVOTNE PRIČE ĆE VAS PROMENITI: Mislile su da im deca ne čuju dobro, a onda su otišle kod lekara i krenula je borba! (FOTO) (VIDEO)

Želeći da im pomogne, Miloš je započeo rad u lokalnoj organizaciji u Prinstonu, gde živi, koja je spojila volontere iz lokalnih srednjih škola sa decom sa smetnjama u razvoju.

MALI SA MALIŠANIMA: Obezbedićemo deci sa autizmom srećnije detinjstvo (FOTO)

Učešće u programima koji su podrazumevali košarkaške, fudbalske i bejzbol utakmice sa ometenom decom, inspirisalo ga je da započne svoj teniski program za decu sa autizmom, uz pomoć srednjoškolskih tenisera.

Pošto je svakog leta dolazio u Beograd, iz kog potiče, uvek je razmišljao da svoj aktivizam preseli i kod nas. Tako je prošle godine Miloš u saradnji sa Savezom udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, Teniskim savezom Srbije, kao i finansijsku pomoć svog fakulteta, organizovao teniski kamp za decu sa autizmom u Beogradu.

Kada je video zadovoljstvo na licima mališana koji su u Srbiji potpuno zanemareni, Miloš je kao svoj cilj zacrtao da srpsko društvo postane jednako za sve, društvo u kom ljudi ne gledaju na autizam kao na bolest, već kao vrstu jedinstvenosti i različitosti.

DECA SA POSEBNIM POTREBAMA: Zašto je Srbija gluva za naše živote?

Foto: Ilustracija/Profimedia/BSIP Foto: Ilustracija/Profimedia/BSIP

Teniski Savez Srbije ove godine obezbedio je za turnir profesionalne trenere i prostor, dok je mališanima tenisku opremu poklonila kompanija Dominus.

Na terenima će sa decom  biti i volonterke koje se aktivno bave tenisom. Pored njih, na ovogodišnjem kampu učestvuje i Arnos Kesvani, Milošev drug sa fakulteta koji je došao u Beograd da mu pomogne oko kampa, ne samo kao volonter, nego i kao administrativni asistent.

Prošlogodišnji kamp posetio je naš proslavljeni teniser Viktor Troicki, a video poruku poslala je i Ana Ivanović.

SRAMOTA: U Srbiji se ne zna broj obolelih od autizma, a danas je njihov dan

Budući da je Milošev projekat finansijski pomogla i Ambasada SAD u Beogradu, ove godine, u kamp će 25. juna u 18 sati doći i američki ambasador Majkl Kirbi, kako bi deci pružio podršku.

- Želim da se deca sa autizmom uključe u društvo, ali i da se razvija volonterizam, sa mladim ljudima koji će osobama sa autizmom pružiti ruku. Druženjem sa njima pomoći će toj deci da vrate osmeh na lice, a plan mi je da se to dešava svake godine - poručio je plemeniti Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fsb

    23. jun 2015 | 18:58

    Svaka mu cast. Samo sto on nije AMERIKANAC kao sto ste vi NAGLASILI,nego je decko srbin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA