OPSADNO STANJE U ALBANSKOM KRALJEVSTVU DROGE: Policija u Lazaratu uhapsila 14 ljudi, traga za još sedam

Predstavnici tužilaštva su saslušali više desetina ljudi, tragajući za dokazima ko je pucao na policajce i pokušavajući da raskrinkaju eventualnu kriminalnu mrežu u selu

  • 0

Na stotine albanskih policajaca hapsilo je danas osumnjičene i pretraživalo kuće u selu Lazarat na jugu Albanije, ozloglašenom po proizvodnji marihuane, dan nakon što je jedan stanovnik sela ubio jednog i ranio dvojicu policajaca.

Portparol policije Ardi Bita izjavio je da je u Lazaratu uhapšeno 14 ljudi, od 21 koji važe za glavne osumnjičene. On je rekao da je policija pretražila kuće u selu, 200 kilometara južno od Tirane, i da nije naišla na otpor.

ALBANSKOG KRALJEVSTVA DROGE BOJE SE I POLICAJCI: Nikad nisu smeli da priđu selu, jer izgleda OVAKO (FOTO) (VIDEO)

Predstavnici tužilaštva su saslušali više desetina ljudi, tragajući za dokazima ko je pucao na policajce i pokušavajući da raskrinkaju eventualnu kriminalnu mrežu u selu.

RAT UŽIVO U ALBANIJI: Pogledajte sukobe policije i mafije u KRALJEVSTVU DROGE (VIDEO)

Lokalni mediji javili su da su pojedini osumnjičeni pristalice ekstremističke Islamske države i da su na svojim nalozima na društvenim mrežama postavljali slike koje to dokazuju. Albanske vlasti su to demantovale, tvrdeći da mediji preteruju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vlasti su odbacile i navode da je jedan od osumnjičenih boravio u Siriji.

OPSADA ALBANSKOG NARKO-SELA: Specijalci blokirali prilaze "farbrici marihuane" (VIDEO)

- On je bio pod prismotrom zbog drugih zločina i uvek je bio u Albaniji -  rekao je Bita, dodajući da u ovom trenutku ne postoje naznake da ono što se događa ima veze sa Islamskom državom.

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U ALBANSKOM SELU: Poslali 400 specijalaca u Lazarat!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Selo Lazarat postalo je poznato prosle godine posle petodnevne policijske opsade, kada su specijalci sa oklopnim vozilima napadnuti automatskim oružjem i raketnim bacačima. Policija je u toj akciji uništila 102 tone marihuane i 530.000 sadnica marihuane, vrednosti oko 6,4 milijarde evra.

BESNI RAT U ALBANSKOM NARKO-SELU: Jedan policajac ubijen, više ljudi ranjeno! (VIDEO)

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA