Holandska „jive – swing“ veza na Nišvilu

Holandski bend „Jazz Connection“, jedan od najpopularnijih evropskih jive-swing sastava, nastupiće na Nišvilu 2015 u subotu 15. avgusta!

  • 0

Reč je o vodećem holandskom bendu kada je reč o ovom žanru, što ima ogromnu „težinu“ kada se zna da je ova zemlja decenijama unazad, osim legendarnih holandskih lala, verovatno i najveći rasadnik kvalitetnih dixieland i jive sastava.

Sastav „Jaz Connection“ iz Brede, ove godine obeležava 25 godina rada tokom kojih su nastupali u prestižnim klubovima i na značajnim džez festivalima širom evrope, ali i na afričkom kontinetnu, bliskom, srednjem i dalekom Istoku (Maroko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Korea, Kina...), a već decenijama su zaštitni znak džez festivala u Bredi.

Članovi sastava su Jurgen Feskens (truba, vokal), Peter van Steen (trombon), Rob Henneveld (saksofoni i klarinet), Bart Maassen (klavir), Bart Wouters (kontrabas i vokal) i Ad Hoendervangers (bubnjevi), a specijalni gost na Nišvilu biće im pevačica Angela van Rijthoven.

Foto: Promo Foto: Promo

Jazz Connection su iskreni sledbenici stilova koji su obeležili posleratnu eru (swing, jump jive, bluz i rani ritam i bluz), a koji predstavljaju „kariku koja nedostaje“ između džeza i rokenrola.

Foto: Promo Foto: Promo

Na repertoaru su im kompozicije koje su proslavili Louis Prima, Lois Jordan, Wynonie Harris, King Curtis, Teddy Brannon (... ) uz koje, kada ih izvode članovi „Jazz Connection“ – niko u publici ne može da da ostane u sedištu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA