ISTRAGA OTKRIVA: Četiri tinejdžera likvidirana, ribar ubijen jer je sve video! (FOTO) (VIDEO)

Sumnja se da su masakr počinili Albanci. Nezvanično, radi se o Filipu Slavoskom, Aleksandru Nakevskom, Kiru Tričkovskom i Cvetanču Acevskom. Ribar Borče Stefovski ubijen jer se slučajno našao na licu mesta

  • 5

 

Pet muškaraca ubijeno je u blizini Skoplja, a njihova tela pronađena su u noći između četvrtka i petka. Reč je o Filipu Slavoskom, Aleksandru Nakevskom, Kiru Tričkovskom i Cvetanču Acevskom. Svi su starosti oko 18 godina. Peti ubijeni muškarac je Borče Stefovski (45). Makedonski mediji prenose da su četiri mladića najverovatnije "postrojena pa likvidirana", a da je peti muškarac ubijen jer se slučajno našao na licu mesta. Policija neće da govori o slučaju dok se ne završi uviđaj.

Pored tela su bili vidljivi tragovi krvi, kao i čaure od vatrenog oružja. Iako zvaničnih podataka nema, veruje se da su ubijeni maldići stari oko 20 godina iz okoline Skoplja. Peti ubijeni je Borče Stefovski,  ribar iz obližnjeg sela Creševo. Tela ubijenih muškaraca pronašli su pecaroši kod veštačkog jezera blizu skopske obilaznice juče oko 22:30.

 

Prema nezvaničnim informacijama iz policijskih izvora, prvo su ubijena četvorica mladića, a zatim i sredovečan čovek koji se slučajno našao na tom mestu. Makedonski mediji prenose da su mladići bili "postrojeni pre nego što je pucano na njih", kao i da se četiri od pet tela nalaze jedno pored drugog, što ukazuje na to da je u pitanju bila "likvidacija".

Mađarski list "Večer" prenosi da se na Fejsbuku jutros pojavila fotografija četvorice ubijenih mladića.

Telo ribar Borča Stefanovskog pronađeno oko sto metara dalje, pa se pretpostavlja da je tu i ubijen, odnosno da je bio očevidac ovog brutalnog ubistva.

Brat jednog od nastradalih, verovatno najstarijeg ubijenog, za televiziju "Kanal 5" izjavio je da im je nezvanično rečeno da su mladići poznavali ubice i da je njegov brat ubijen da ne bi bio svedok masakra. Meštani su u izjavi za lokalnu televiziju rekli da su čuli pucnjavu oko 20 časova i da se "ne osećaju sigurno", kao i da je jedan od ubijenih stanovnik obližnjeg sela, miran porodičan čovek koji je često dolazi na to jezero na pecanje.

BIRN prenosi da su neki od okupljenih rekli i da veruju da su makedonske mladiće ubili Albanci, što bi "moglo da dovede do novih etničkih turbulencija".

 

Meštani makedonskih sela Smiljkovci i Creševo blokirali su auto-put kod Skoplja protestujući zbog ubistava. Od jutros je put ka naselju Radišani odakle su četiri mladića blokiralo lokalno stanovništvo koje traži da policija što pre pronađe ubicu. Policija ne propušta vozila i novinarske ekipe, a stanovnici prete novinarima da će im polomiti kamere ako uđu u selo.

Policija nije saopštila nikakve detalje o ubistvu, a mesto ubistva je bilo pod policijskom zaštitom dok su forenzičari i istražni sudija obavljali uviđaj. U blizini tela mogla su se videti dva automobila, čija su vrata otvorena.

Obdukcija tela još nije završena, a policija je najavila da će kasnije u toku dana saopštiti detalje tragedije koja je izazvala uznemirenost makedonske javnosti, jer do sada nije registrovana ovakva brutalnost.

(M. S. / Beta / Foto: vecer.com.mk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA