HAOS U TURSKOJ: Spaljuju kinesku zastavu, Kinezi zabranili letovanje u Turskoj (FOTO)

U Istanbulu se održao niz antikineskih protesta u znak podrške muslimanskoj manjini Ujgurima

  • 10

Kineska ambasada u Turskoj je izdala upozorenje svojim građanima nakon što su neki turisti bili "napadnuti i maltretirani" tokom antikineskih protesta u Istanbulu.

PLANIRATE LETOVANJE? Ovo su NAJOPASNIJA MESTA za odmor na svetu (MAPA)

Turska i kineska vlada su u sporu oko stava Kine prema Ujgurima, pretežno muslimanskoj etničkoj grupi koja živi u Kini, u zapadnoj provinciji Ksinjang.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ambasada Kine je upozorila turiste da obrate pažnju na svoju bezbednost i da izbegavaju da idu sami negde. Savetovali su ih i da ne budu blizu demonstranata i da ih ne fotografišu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom vikenda dogodio se niz antikineskih protesta u Istanbulu u znak podrške ovoj manjini, a na njima su viđene mnoge zapaljene kineske zastave. Na snimcima su zabeležene i intervencije policije koja je pokušavala da zaustavi demonstrante.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Peking negira bilo kakvu zabranu posmatranja Ramazana koje je nametnuto njegovom muslimanskom stanovništvu.

- Verska osećanja, potrebe i običaje muslimana treba razumeti, poštovati i štititi - piše u saopštenju na sajtu kineske ambasade u Turskoj.

(Telegraf.rs/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    7. jul 2015 | 16:34

    Pojesće vas Kinezi kao baklavu

  • Ko ih zna zazire od njih

    7. jul 2015 | 19:25

    Pa znas se ustvari ko zari i pali po islamskom svetu.Turska,oni su u nato-u da bi time pokazali svoju lojalsnost zapadu.A ustvari to im daje odresene ruke da mogu da se ponasaju zaista kako se i ponasaju oni su i finansirali ratove na balkanu uz blagoslov zapada oni su finansirali i lobirali prvo u Bosni za svoje muslimane a posle su lobirali za Kosovo pomagajuci siptare.Njima i jeste u cilju da budu ratovi medju muslimanskim zivljem da bi oni mogli da finansiraju onu stranu koja ce njima biti lojalna i koju ce posle ishoda nekog rata moci da bude pod njihovom kontrolom.Opasne dobro oprobane visevekovne osmanske metode.Samo sada prikrivene u veo "sekularne" drzave koja bi opet da vlada a pogotovo ovim prostorom.Gledaju u svetu gde god ima musimanske manjine da prave krizna podrucija i da preko takvih grupacija u tim drzavama ostvare svoj uticaj.E pa malo su se zeznuli sa Kinezima ovakav zalogaj moze da im zastane u grlu pa da se uguse sa njime.

  • lala

    7. jul 2015 | 19:46

    a sta cemo sa kurdima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA