Novi rekord Pošte Srbije: Dobit 40% veća nego prošle godine!

Pošta je ubeležila neto dobitak u iznosu od 1,84 milijarde dinara, odnosno 15,2 miliona evra, čime je za 40 odsto nadmašen prošlogodišnji rezultat. Tokom prvih šest meseci ove godine pruženo je preko 233 miliona usluga

  • 5

Za prvih šest meseci ove godine Pošta Srbije ostvarila je neto dobitak od 15,2 miliona evra, što je za 40 odsto bolji rezultat nego prošlogodišnji.

- Sjajan rezultat Pošte u prvih šest meseci ove godine. Pošta je ubeležila neto dobitak u iznosu od 1,84 milijarde dinara, odnosno 15,2 miliona evra, čime je za 40 posto nadmašen prošlogodišnji rezultat, piše u saopštenju tog javnog preduzeća.

Pošta za tri meseca zaradila 8 miliona evra i smanjuje broj menadžera na 30-ak

U širokoj lepezi od 460 vrsta proizvoda i usluga koje Pošta pruža građanima, državi, privredi, fizičkim i pravnim licima, tokom prvih šest meseci ove godine pruženo je preko 233 miliona usluga.

Pošta Srbije izabrana za omiljeni srpski brend!

Direktor Milan Krkobabić zahvalio je, kako je navedeno, radnicima Pošte na izuzetnom i obavezujućem rezultatu koji ih stavlja daleko ispred konkurenata, kako domaćih tako i stranih.

LEPA VEST: Pošta Srbije uskoro i u Iraku (FOTO)

Pošta je dobro organizovan sistem, koji nastavlja da nudi valjane repere i za druga javna preduzeća, a to su visoka profitabilnost, rast i razvoj, investiranje iz sopstvenih sredstava i puna briga o zaposlenima, rekao je Krkobabić.

Foto: posta.rs Foto: posta.rs

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    29. jul 2015 | 18:43

    Ekstra...samo vidli bi da su vam dali ove neke gubitaše a ne poštu koja je još uvek monopolista u mnogome... Seoske pošte su ruinirane a centrale u mermeru... nije baš sve tako bajno i sjajno kako se piše... Ali ipak za rezultate svaka čast... jer imali smo mnoge primere gde od pozitivnih preduzeća sve upropaste i naprave gubitaša e to je za bajbuk...!!!

  • ferenc

    29. jul 2015 | 19:03

    Postanske korporacije su svugde u Svetu jedne od najprofitabilnijih i u svakoj pametnoj zemlji one su definitivno, dakle zauvek, drzavno, tj. javno vlasnistvo! Medjutim one nisu i najprofitabilnije , sto zavisi dakako i od strukture privrede zemlje jer resursi odredjuju bitno poredak profitabilnosti. Cinjenica da su Poste Srbije najprofitabilnije u zemlji govori o dve bitne stvari: jedna je da Srbija nema izrazito bogati resursni potencijal (nafta, plin, a drugo da dobra organizacija firme iako je u javnom vlasnistvu ne utice mnogo na (predubedjeno) losije poslovanje iz same te cinjenice ("sto je svacije to je nicije"...?) Dakle, opsti je zakljucak, da se u ostalim delovim javnog privrednog sektora lose radi, mnogo krade i preliva izvan njega.zlato....)

  • biljana

    5. avgust 2015 | 22:17

    Hvaliti se tako velikom dobiti i uspehom je lepo ali bilo bi jos lepse kada bi njihovi radnici imali koristi od toga. Smanjili su im plate da vise nema gde,ljudi koji su nekada imali pristojan zivot od svog rada sada su na ivici egzistencije!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA