HRVATSKI PREMIJER: Bojim se da je Tomislav mrtav, ali se i dalje nadam da je živ!

Milanović je vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Hrvatska neće prestati da, zajedno sa zvaničnicima i predstavnicima nadležnih službi drugih država, traga za Salopekom sve dok ne bude prestala i poslednja nada

  • 4

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas da ne može stopostotno da potovrdi egzekuciju hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, ali da po svemu onome što je, kako je rekao, do sada viđeno i ustanovljeno izgleda da se to nažalost zaista dogodilo.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Objavljena slika odrubljene glave Tomislava Salopeka!

Milanović je vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Hrvatska neće prestati da, zajedno sa zvaničnicima i predstavnicima nadležnih službi drugih država, traga za Salopekom sve dok ne bude prestala i poslednja nada.

- Bojim se, iako ne mogu stopostotno da potvrdim, da se po prvi put hrvatskom građaninu dogodilo ono što se nažalost dograđao i drugim građanima - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

TUGA I ŠOK U MESTU ODAKLE JE TOMISLAV: Komšije ne mogu da veruju da su mu ubice iz Islamske države odsekle glavu!

Foto: AP/Tanjug, Facebook Foto: AP/Tanjug, Facebook

Živimo, kazao je u slobodnom svetu u kojem se događaju nepredvidive situacije.

Salopeka su 22. jula u Egiptu oteli radikalni islamisti. Svetski mediji javili su ranije danas da islamisti tvrde da su pogubili Salopeka.

Nakon toga Milanović se obratio novinarima, a predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je otkazala sve ranije zakazane obaveze, javili su hrvatski mediji.

POČIVAJ U MIRU BOŽJEM: Ovako su se Hrvati oprostili od svirepo ubijenog Tomislava (FOTO)

Upitan da li se pogubljenje Salopeka moglo dogoditi zto što je Hrvatska protiv Islamske države, Milanović je rekao da, ako je tako, onda je to ozbiljan problem za celi svet.

Milanović je pozvao hrvatske državljane da budu oprezni i da, kako je rekao, izbegavaju putovanja u takve delove sveta.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Salopek je, podsetio je, u svet otišao "trbuhom za kruhom", kao čovek koji je muž, otac i hranitelj porodice.

Na pitanje da li će Hrvatska podići stepen bezbednosti, posebno oko nekih islamskih objekata, hrvatski premijer je rekao da je Hrvatska dobro organizovana država i da svi u njoj treba da nastave da žive normalno.

TOMISLAVOVA LJUBAVNA PRIČA: Otišao da ženi i deci zaradi za život, a sad čeka da mu odrube glavu (FOTO)

- To je pokušaj nekih ljudi da razbiju naš način života... Živećemo normalno i omogućiti drugima da žive normalno - kazao je.

Milanović je rekao i da su hrvatski zvaničnici u stalnom kontaktu sa svim relevanthnim institucijama u svetu, ali da, kako je rekao, to ne može detaljnije da komentariše.

Foto: Twitter/Hassan Ridha Foto: Twitter/Hassan Ridha

Upitan da li će se Hrvatska nakon svega ukljuciti u borbu protiv Islamske države, Milanović je kazao:

- Hrvatska neće učestvovati u borbi protiv Islamske države iz niza razloga, a prvi je možta što mi to ne možemo. S tim treba da se nosi neko drugi - rekao je Milanović.

On je dodao da su hrvatske obaveštajne službe analizirale dostupan materijal o navodnom pogubljenju Salopeka i da njihovi napori sažimaju ono što je on već izrekao.

ODRUBLJUJU GLAVU POGREŠNOM ČOVEKU: Evo zbog čega je otet Tomislav! (FOTO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi-

    12. avgust 2015 | 18:33

    Ovakav komentar daje neko, ko je totalno nesposoban i kome su i ruke i noge totalno zavezane.

  • Nesic Milka

    12. avgust 2015 | 21:14

    Verujem , nadam se i zelim da je Tomislav ZIV.Mogu samo da zamislim kako se osecaju njegova supruga,deca,rodbina i prijatelji.On je otisao da zaradi novac za sebe i svoju porodicu,jer u svojoj zemlji to nije mogao.Tako je i moj suprug morao da ode na rad u Afganistan,jer je u Beogradu u svojih sezdeset i dve godine ostao bes posla i bez penzije.Svi patimo i ja i moja deca.Stalno brinemo zeljno ocekujemo kada ce da nam se vrati.Zato mi je zao porodice Salopek i molila bih sve nadlezne sluzbe i drzave da uloze sve svoje diplomatske napore i vrate Tomislava supruzi i deci.

  • MarkoPA

    13. avgust 2015 | 08:03

    Jel nekom pada na pamrt zasto do sada nijedan gradjanin Izrala nije stradao od islamske drzave? Jer da jesu, danas vise ne bi pricali o ID, jer bi bili proslost. Ne bi marili ni za civile, ni za pravila ratovanja, ni sta zapad ili istok misli o tome, jednostavno bi ih pocistili! A imaju 6 miliona stanovnika, kao Srbija... ali oni na sebe ne daju, u tar kreci za jednog coveka, samo jednog! Zato su oni tu gde jesu, postvani i cenjeni u svetu, a i mi takodje sve po zasluzi dobijamo. Ceni sebe da bi te drugi cenili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA