BELA KUĆA ZAPOSLILA PRVU TRANSRODNU OSOBU: Upoznajte novu Obaminu direktorku (FOTO)

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Rafi Fridmen-Gurspen imenovana za direktorku za zapošljavanje pri Kancelariji za osoblje

  • 10

Bela kuća je danas saopštila da je zaposlila svog prvog otvoreno transrodnog zvaničnika, što je potez koji, prema rečima američke administracije, potvrđuje da zvanični Vašington preduzima napore u borbi protiv neravnopravnosti.

OVO JE NAJDRAMATIČNIJI MOMENAT U BELOJ KUĆI IKADA: Evo zbog čega je vrh Amerike bio besan i uplašen kao nikada pre! (FOTO)

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Rafi Fridmen-Gurspen imenovana za direktorku za zapošljavanje pri Kancelariji za osoblje, prenela je agencija AP.

Borci za zaštitu ljudskih prava navode da je ona prva otvoreno transrodna osoba zaposlena u administraciji Bele kuće.

Fridmen-Gurspen je prethodno bila politički savetnik u Nacionalnom centru za ravnopravnost transrodnih ljudi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Predsednik SAD Barak Obama, koji se trenutno nalazi na odmoru na ostrvu Martas Vinjard, u početku se protivio brakovima homoseksualaca, ali je na kraju podržao tu inicijativu 2012. godine i zatim učinio pitanje prava LGBT osoba prioritetom svoje politike, pa je tako doprineo ukidanju politike u vojsci koja je zabranjivala vojnicima homoseksualcima da se otvoreno izjašnjavaju o svojoj orijentaciji.

Sa druge strane, administracija predsednika Obame je pitanjima prava transrodnih osoba posvećivala manje pažnje, ocenjuje Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA