Evo kakva KAZNA ZATVORA čeka vozače autobusa koji ovako LUDAČKI VOZE!

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja naglašava za Telegraf da se za ovako nasilničku vožnju ne može izreći novčana već samo zatvorska kazna. Uprkos činjenici da je samo pukom srećom izbegnuta nesreća u kojoj je moglo da pogine na desetine osoba

  • 24

Vozač autobusa "Niš ekspresa" koji je preticao kolonu vozila preko pune linije na putu Niš - Kladovo mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu od 30 do 60 dana. Uprkos činjenici da je samo pukom srećom izbegnuta nesreća u kojoj je moglo da pogine na desetine osoba.

E, ZBOG OVAKVIH LUDAKA SE GINE U SRBIJI: Autobus pretiče kolonu preko pune linije! (FOTO)

Fotografija ludačke vožnje pojavila se danas na društvenim mrežama, a posebno je šokirala javnost pošto je u pitanju profesionalni vozač.

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Pesnicom, kroz prozor udario VOZAČA AUTOBUSA - u glavu!

- Zaključujući samo na osnovu ove fotografije, u ovom slučaju bi mogli da postoje elementi nasilničke vožnje jer je u pitanju preticanje kolone vozila preko pune linije, bez uključenog žmigavca - priča za Telegraf Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Okanović naglašava da za nasilničku vožnju ne može biti izrečena novčana kazna, već samo kazna zatvora!

- Za ovakvu nasilničku vožnju može se izreći kazna zatvora u trajanju od 30 do 60 dana, uz zabranu upravljanja motornim vozilom devet meseci. Vozaču se za ovo prema propisima izriče i 15 kaznenih poena - tvrdi Okanović.

DVOJE LJUDI POVREĐENO POSLE NAGLOG KOČENJA AUTOBUSA: Incident na liniji 45

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Na pitanje Telegrafa da li bi policija trebalo da reaguje i da na osnovu ove fotografije pokuša da pronađe krivca, Okanović odgovara:

- Policija može da reaguje u cilju rasvetljavanja slučaja i da podnese zahtev za vođenje postupka nadležnom sudu, koji će potom ceniti da li postoje svi ovi elementi za kvalifikovanje nasilničke vožnje koji su nabrojani. Međutim , ovde najpre treba utvrditi tačno vreme i mesto događaja. Kada je napravljena ova fotografija? Gde se tačno dogodio prekršaj? Da li je preticao bez upaljenog žmigavca, koji možda samo u momentu fotografije nije uhvaćen da trepće...

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    28. septembar 2015 | 23:39

    Pregledno, vidi se na daleko. Da se proveri da li su genijalci putari dobro označili put. Ko je išao iz Bg za Doboj preko lijepe njihove zna o čemu pričam. Možeš preteći samo preko pune, gde je isprekidano potpuno je nepregledno. Ne podržavam preticanje preko pune samo skrećem pažnju da su nam putevi KATASTROFALNO obeleženi.

  • Baki

    28. septembar 2015 | 17:42

    Koja "puka sreca"?! Vidi se da nema nidje auta iz suprotnog smjera ,a i isprekidana linija je odmah ispred. Ovaj vozac ce na'ebati,jer je neko ispao mangup sto je ovo snimio,a nikog nije ugrozio.

  • Daki

    28. septembar 2015 | 19:34

    Vidi se da je pregledno i da sledi znak, dozvoljeno preticanje.To je pravi profesionalac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA