Ono što Sirijci pretražuju na Googleu otkriva sav užas života u ovoj zemlji (FOTO)

Sirijci se najčešće odlučuju na morsku putanju na putu ka Nemačkoj, a najčešće traže "mapu Grčke" kao i "mora koja razdvajaju Tursku i Grčku"

  • 0

Najčešće posete Guglu u Siriji jasno otkrivaju da su mnogi Sirijci koji su još u toj državi, jako očajni i planiraju bekstvo u Evropu, kao i užasne uslove u kojima žive oni koji i dalje ostaju tamo.

JOŠ JEDAN RAT? Iranci nadiru u Siriju, Izrael preti slanjem svoje vojske! (FOTO)

Foto: globalpost.com Foto: globalpost.com

Ovi ljudi na Guglu najčešće traže informacije o najbližim bolnicama, uputstva o samostalnom tretiranju opekotina kod kuće, pa čak i oživljavanju usta na usta. Najčešće pretraživan pojam je i dalje putanja prema Evropi, konkretno prema Nemačkoj. Dve najčešće teme koje se pretražuju su "imigracija u Nemačku" i "azil u Nemačkoj", piše Al Džazira.

Izbeglice AVIONIMA stižu u Bosnu, a zatim preko Srbije nastavljaju put ka zapadnoj Evropi!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sirijci se najčešće odlučuju na morsku putanju na putu ka Nemačkoj, a najčešće traže "mapu Grčke" kao i "mora koja razdvajaju Tursku i Grčku". Oni takođe istražuju putem Gugla koja je najkraća putanja između turskih gradoa Edirnea i Izmira, Izmira i Istanbula i Turske i Grčke. Sledeće najčešće pitanje je udaljenost koju moraju prepešačiti da bi stigli do Makedonije i Srbije. 

Kako Mađarska čini sve ne bi li sprečila izbeglice na njihovom putu u bolji život Gugl pretrage otkrivaju i da se u velikom broju slučajeva pretražuju novosti u Mađarskoj i status izbeglica u toj zemlji.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor:  Aljazeera)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA