Više od 850 PIJANIH VOZAČA tumara SRPSKIM ULICAMA! Šokiraćete se kad čujete koliko je ALKOHOLA u krvi imao jedan od njih!

Samo na području Valjeva saobraćajna policija je tokom kontrole otkrila 511 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola, a njih 126 je zadržano na trežnjenju

  • 8

Od početka godine do sada na putevima u Kolubarskom okrugu policija je otkrila više od 850 pijanih vozača.

VOZAČI OPREZ: Policija danas PRVO PRAVI ALKO-TEST, pa posle proverava sve ostalo

Samo na području Valjeva saobraćajna policija je tokom kontrole otkrila 511 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola, a njih 126 je zadržano na trežnjenju u policijskoj stanici, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi!

VOZAČI, OSTAVITE ALKOHOL PO STRANI: Od sutra će policija danonoćno vršiti alkotestiranja!

U pet opština Kolubarskog okruga od početka godine do sada je otkriveno 345 pijanih vozača, a više od 120 je zadržano na trežnjenju, pokazuju podaci Policijske uprave u Valjevu.

ALKO-KRALJICA: Piroćanka s 2,48 promila alkohola slupala policijski auto!

Najviše alkoholisanih vozača policija otkrije u danima vikenda, kaže komandir saobraćajne policije u Valjevu Predrag Radosavljević.

Foto-ilustracija: flickr/West Midlands Police Foto-ilustracija: flickr/West Midlands Police

- Vozač sa najvećom zabeleženom količinom alkohola u krvi na području Valjeva imao je 3,13 promila alkohola u krvi i njemu je Prekršajni sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Prošle godine najveća alkoholisanost je otkrivena kod jednog vozača koji je imao 3,10 promila alkohola u krvi- kaže Radosavljević.

Statistika pokazuje da je zbog pojačanih kontrola saobraćajne policije smanjen broj vozača u alkoholisanom stanju u odnosu na 2014. godinu, kada je na području Valjeva otkriveno duplo više pijanih vozača u odnosu na ovu godinu.

- U prošloj godini na području Valjeva je otkriveno 1.035 alkoholisanih vozača, a njih 256 je zadržano na trežnjenju, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi. Na području policijskih stanica u Mionici, Ubu, Lajkovcu, Ljigu i Osečini prošle godine je bilo 530 alkoholisanih vozača- kaže Radosavljević.

Od 1. oktobra u Srbiji se sprovodi sprovodi rigorozna kontrola alkoholisanosti vozača. To, praktično, znači da će svi vozači, bez obzira na razlog zbog kojeg ih policajac zaustavi, biti podvrgnuti alkotestu. Alkoholisanost vozača jedan je od glavnih uzroka brojnih teških saobraćajnih nesreća sa ljudskim žrtvama.

Ako policija prilikom kontrole kod vozača pronađe od 0,3 do 0,5 promila alkohola u krvi, što je "mera" za dva popijena piva, novčana kazna je 5.000 dinara.

Za količine do 1,2 promila vozači moraju da plate kaznu od 6.000 do 20.000 dinara, a pored toga dobiće i tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Za količine do 2 promila kazne su od 15.000 do 30.000 dinara ili 30 dana zatvora.

Vozači kod kojih se utvrdi da imaju više od 2 promila, biće kažnjeni sa 100.000 do 120.000 dinara, a dozvolu će izgubiti na osam meseci.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex83

    14. oktobar 2015 | 14:04

    Oduzimanje....vozacke dozvole i auta....kraj price....

  • Nemanja

    14. oktobar 2015 | 13:17

    Svakom ko pije alkohol, treba zakonom zabraniti da vozi, ili ga svaki put uhatiti i razbiti od batina. Drugačije ne možete da sprečite.

  • Dziberl

    14. oktobar 2015 | 12:12

    Imo 3.13 u krvi i dobio 15 dana zatvora, a dole stoji preko 2 promila 30 dana. Zakon vam je kara, dodji u svedsku pa sjedi pjan xa bolan. Idioyi svi koji pomisle da skednu xa volan pjani a kamoli da vozi. Stoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA