Ovaj Srbin je nečim tipično SRPSKIM, za 15 minuta ODUŠEVIO SVET! (VIDEO)

- Lukić, student u klasi profesora Miljana Bjeletića osvojio je ovu nagradu u jednoetapnom takmičenju u konkurenciji takmičara iz Kine, Rusije, Letonije, Austrije, Italije, Estonije - rekli su sa Fakulteta umetnosti

  • 1

Harmonikaš Marko Lukić, iz Petrovca na Mlavi, dobio je visoke ocene za svoje izvođenje kompozicije na harmonici i time osvojio drugo mesto u harmonici na Svetskom kupu u Finskoj u konkurenciji sa još 12 takmičara.

POGLEDAJTE KAKO OVAJ NORVEŽANIN RAZBIJA SRPSKU HARMONIKU: Ma oduševićete se! (VIDEO)

Marko je inače student harmonike na master akademskim studijama niškog Fakulteta umetnosti, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Masters ( od 18 do 32 godine)  na 68. Kupu koji se održavao u finskom gradu Turkuu.

- Lukić, student u klasi profesora Miljana Bjeletića osvojio je ovu nagradu u jednoetapnom takmičenju u konkurenciji takmičara iz Kine, Rusije, Letonije, Austrije, Italije, Estonije - rekli su sa Fakulteta umetnosti u Nišu.

Sa najmanje tri kompozicije u trajanju od 15 do 20 minuta su se takmičari predstavili publici. Svako je morao da odsvira tri ili više dela po svom izboru, uključujući jedno iz baroka, jedno delo sporijeg ritma, kao i jednu kompoziciju na kojoj će mmoći da pokažu svoju tehničku virtuoznost.

Ovo je inače, jedno od najprestižnijih takmičenja na svetu koje organizuje Međunarodna konfederacija harmonikaša.

Nastup mladog harmonikaša Marka Lukića, kao i ostalih takmičara možete pogledati OVDE!

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: južnevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA