RENDGEN SNIMAK: Evo kako se švercuju migranti! (FOTO)

Reč je o skeneru najnovije generacije koji je počela da koristi policija u Njujorku koji pomaže policiji pre svega u borbi protiv terorizma, ali i trgovine ljudima i šverca droge

  • 3

Kada bi granična policija imala ovakav rendgen, tragedija poput one kada se u hladnjači ugušilo 70 migranata koji su "švercovani" iz Srbije u Austriju verovatno se ne bi dogodila.

UŽASNI DETALJI ISTRAGE: Migranti koji su se ugušili u kamionu, došli iz Srbije! Mrtva tela vožena 200 kilometara!

Naime, reč je o skeneru najnovije generacije koji je počela da koristi policija u Njujorku. To je, zapravo, kombi, takozvani "Z Bekskater vens" koji pomaže policiji pre svega u borbi protiv terorizma, ali i trgovine ljudima i šverca droge.

Čelnici njujorške policije za sada nisu raspoloženi da više detalja otkriju o ovoj novoj opremi, ali koliko je poznato ona radi na principu X - zraka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako tvrde ameički stručnjaci, reče o tehnologiji poput one koja je pre nekoliko godina primenjivala na velikim aerodromima, ali su uklonjeni jer se smatralo da loše utiču na zdravlje ljudi zbog zračenja. Nazivali su ih "golim skenerima".

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gilbert

    19. oktobar 2015 | 19:50

    Ovaj skener imamo i mi, koriati se vec skoro dve godine i postavkjen je u manjim dostavnim kamionima, kostao je oko 600 000 evra. Sa njime se radilo na Bateovima i na naplatnim rampama...tako da znate. Kolicima zracenja je veoma mala i bezopasna je...a efekat odlican.

  • Čiča-deda

    19. oktobar 2015 | 22:52

    Bezopsan,putuj sakodnevno poslom i prođi mu dva puta dnevno.Baš me zanima koliko ćeš izdržati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA