Pravi VERNICI znaju zašto danas treba OBAVEZNO da se POSTI!

Lukijan je krajem trećeg i početkom četvrtog veka živeo u Samosatu u Siriji. U istoriji je ostao upamćen po tome što je u jevrejskom tekstu ispravio mnoge delove Svetog Pisma

  • 4

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Svetog Lukijana, sveca koga je po predanju mučiteljima izdao drugi zavidni sveštenik Pankratije.

 

DANAS JE NAJVEĆA SRPSKA SVETICA: Srbi i dan-danas PIJU VODU sa njenog ČUDOTVORNOG IZVORA!

 

Lukijan je krajem trećeg i početkom četvrtog veka živeo u Samosatu u Siriji. U istoriji je ostao upamćen po tome što je u jevrejskom tekstu ispravio mnoge delove Svetog Pisma koje su jeretici namerno pokvarili.

 

Vernici danas slave SVECA koji se SMEJAO svojim DŽELATIMA dok su ga vezanog za drvo ŠIBALI!

 

Ovaj svetac je živeo veoma skormno, a postoje zapisi i da je svoje imanje podelio siromašnima, te da je ceo život proveo u manastiru.

 

Danas slavimo SVECA koji je HODAO PO MORU i bio UZOR ISUSU HRISTU!

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Lukijana je u vreme Maksimilijanovog gonjenja izdao drugi zavidni sveštenik Pankratije. On se sa Rimljanima dogovorio da posle pogubljenja Lukijana nesmetano preuzme vođenje manastira.

 

Posle batina, koje su bile obavezne za sve hrišćane, Lukijan je bio bačen u tamnicu bez hrane i vode. U tamnici je uspeo da izdrži više od nedelju dana, a umro je 311. godine.

 

Iako dan Svetog Lukijana nije upisan crvenim slovom u pravoslavni kalendar, danas treba postiti u znak sećanja na ovog sveštenomučenika koji je umro od gladi.

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    28. oktobar 2015 | 10:04

    Treba postiti od zlih dela, onog sto Bog nevoli. Hrana nije nista. Isus kaze da ne oneciscuje coveka ono sto udje na usta nego ono sto izlazi iz usta - pogrdne reci.I post nije Bozja zapoved, vazila je samo za Jevreje i to samo jedan dan u godini. A vernik je mogao postiti kad on odluci zbog nekog svog razloga. Isus je kritikovao one koji bi to javno obznanjivali da poste. A to je ovde uobicajeno da oni koji poste to isticu pred drugima. Isus je rekao da kad neko odluci da posti to ne govori i da niko to po njemu ne vidi. Znaci odredjen danza post se ne uklapa u hriscanstvo jer bi se onda znalo.

  • Pera Kojot Genije

    28. oktobar 2015 | 08:53

    Hahaha... Ajmo na pljeskavice!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA