AMERIČKI GENERAL ZAPALIO SVET: Otkrio ko je najveća pretnja SAD! (VIDEO)

- Rekao bih da je nedavno ponašanje Rusije neprijateljski nastrojeno američkim interesima - istakao je američki general

  • 33

Glavni američki general Mark Mili nazvao je Rusiju "agresivnom i neprijateljski nastrojenom prema interesima SAD", tvrdeći da posedovanje nuklearnog oružja i mogućnost njegove upotrebe, predstavlja najveću opasnost za Ameriku. On je ovo izjavio posle povratka iz Kijeva.

OVO SU NAJJAČE NUKLEARNE SILE NA SVETU: Šta mislite gde je Putin?

Rusija je jedina zemlja u svetu koja ima nuklearnu moć za uništenje SAD, što je čini egzistencijalnom pretnjom, rekao je Mili na samitu odbrane u Vašingtonu u ponedeljak. Najnovije ponašanje Moskve sugeriše da bi Rusija bila spremna i da upotrebi to oružje, dodao je američki general i istakao da Rusija krši "Vestfalski mir" još od 2008. godine, invazijama na suverene države, kako prenosi "Raša tudej".

Dve nedelje pre njegovog imenovanja u Senatu, iste rečenice je izgovorio i general Džejms Danford. On je pre toga bio zapovednik američkih marinaca, a onda je imenovan za zapovednika glevnog stožera američke vojske.

- Rekao bih da je nedavno ponašanje Rusije neprijateljski nastrojeno američkim interesima - poručio je Mili, citirajući u tom smislu "agresivne" vežbe i patrole ruskih borbenih aviona, podmornica i vojske - unutar ruskih granica u poslednjih "četiri, pet, šest, sedam" godina.

- Rusiju treba pomno posmatrati - naglasio je.

Ali kad je upitan da li to znači da na Rusiju treba gledati kao na neprijatelja, Mili se poslužio drugačijom taktikom. Na pitanje da li bi američka vojska mogla da porazi rusku u ratu na kopnu, Mili je zaboravio na svoju poentu o nuklearnom oružju koje Rusija poseduje.

- Naše današnje snage imaju i više nego dovoljno sposobnosti nositi se bilo čim što Rusija ima - zaključio je.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demokrata

    3. novembar 2015 | 18:50

    Stvarno nema smisla "okupirati" deo susedne zemlje u kojoj vecinu stanovnika cine Rusi ali je zato potpuni logicno okupirati Irak,Avganistan koji su hiljadama kilometara daleko i gde nema ni jednog Amerikanca!

  • MANEŠTANI

    3. novembar 2015 | 21:21

    NARAVNO DA IM SMETA RUSIJA! NE SMIJU JOJ NIŠTA, A DOSADA SU AMERI BILI JEDINI POLICAJCI U SVETU I RADILI KAO DA IGRAJU ŠAH ,A DRUGI NARODI SU FIGURE KOJE ONI POMIČU. NE BAŠ PO PRAVILIMA ŠAHA. SADA JE PUTIN TAJ KOJI IH JE STAVIO U ŠAH POZICIJU.

  • Pera Kojot# 1

    3. novembar 2015 | 22:18

    Pa da , njihovi interesi su da pobiju milione ljudi I jos javno kaze! Gamad jedna vasljiva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA