NEMA VIŠE ZAOKRUŽIVANJA NA TESTOVIMA: Evo kako će izgledati teorijsko polaganje vozačkog ispita od 1. januara!

Dobra stvar u svemu tome jeste ušteda vremena. Kandidat kada dođe na polaganje, samo ubaci ličnu kartu u čitač kako bi ga kompjuter prepoznao i počne sa rešavanjem testova. Sve se završi veoma brzo

  • 5

Budući vozači više neće polagati teorijski deo vozačkog ispita pismeno, nego će to obavljati isključivo putem interneta - onlajn popunjavajući test u roku od nekoliko minuta.

TRAŽILI NOVAC ZA POLAGANJE VOZAČKIH ISPITA: Uhapšeni policajci zbog sumnje za primanje mita!

Nekoliko auto- škola priključilo se akciji MUP-a u fazi testiranja onlajn softvera za polaganja vozačkog ispita.

Naime, budući vozači će od 1. januara naredne godine polagati teorijski deo vozačkog ispita isključivo putem interneta.

Oni će, pored testa u kom će odgovarati na zadata pitanja, dobiti i jedan zadatak koji će, takođe rešavati onlajn.

- Sve auto škole su u obavezi da od januara 2016. godine imaju svu opremu potrebnu za polaganje dela vozačkog ispita u učionicama, kao što su računari, internet, video kamere, daljinsko povezivanje, mikrofon, uređaj za snimanje i ostalo što ide uz to, ali o tome još ništa ne možemo da govorimo, s obzirom da MUP svaki čas nešto menja - rekli su za Telegraf iz jedne beogradske auto škole.

Polaganje vozačkog ispita

Goran Maksimović iz auto škole "Stop line" napominje da će ovakav sistem polaganja vozačkog ispita biti izuzetno fleksibilan i funkcionalan.

- Mislim da je ovo pun pogodak i sjajna ideja. U našoj auto školi trenutno se vrše obuke, svaki kandidat ima svoj računar na kom vežba, rešava i teorijske i praktične zadatke. Kandidati će odmah, po završetku svog testa, saznati rezultat i videti gde su pogrešili - istakao je Maksimović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kandidati će, klikom na "Kraj" označiti da su završili test i odmah će saznati rezultat.

- Dobra stvar u svemu tome jeste ušteda vremena. Kandidat kada dođe na polaganje, samo ubaci ličnu kartu u čitač kako bi ga kompjuter prepoznao i počne sa rešavanjem testova. Sve se završi veoma brzo - ističu iz jedne auto-škole.

Pored teorijskog dela, budući kandidati polažu i praktični deo vozačkog ispita izlaskom na poligon i ulice, a u prisustvu stručnih lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balja

    3. novembar 2015 | 22:34

    Ovo sad je preskupo i zakomplikovano bezveze nije problem u skoli već u tatinim sinovima i zatamljenim automobilima za njih ne važe pravila a mi sirotinja lomimo ruke kad vidimo pandura da proverimo dal smo upalili svetlo

  • Dr. za rock and roll

    4. novembar 2015 | 02:47

    Da sve je to okej ali osobe u zemljama evrope i ne moraju da placaju auto skolu. Vec samo nesto malo.... Vozac se moze uciti voznju uz jedno lice koje ima dozvolu najmanje 5 godina i nema prekrsaje. To lice od kad preda zahtev vrlo brzo dobije dozvolu da obucava(( prijatelja, dete , zenu ili muza i koga vec)) od policije preko auto skole i samo taj obrazac kosta. Naravno knjige sa testovima na cd-u i to je to--- Ima se godinu dana fore od kad se pocne obuka da se nauci voznja i teorija u svom taktu i vozis i radis testove svakog dana. Nakon godinu dana mora se uplatiti novi i podneti novi zahtev. Obavezan je jedan znak na kome stoji --OBUKA-- i to se uplati preko auto skole i dobije. Kad se osoba oseti spremna uplati polaganje i to je to. Kakva skola kakvi obucioci kakve voznje po gradu sa njima. Obucava te osoba koju ti izaberes da te obucava ( to je obicno clan familije) a kojoj policija vrlo brzo izda dozvolu za obucavanje. Ponavljam svako ko nema prekrsaje u poslednjih 5 godina i svoju vozacku najmanje 5 godina ima pravo da obucava i uci voznju osobu za koju medjusobno podnesu zahtev. I normalno lice koje se obucava sme da vozi auto samo sa tom osobom na prednjem sedistu ii sa znakom -- obuka pozadi na autu i nikako drugacije.

  • Vla

    3. novembar 2015 | 22:09

    Izgleda dace samo bogatasi da poloze jer drugi nemaju pare ni za hleba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA