RASIZAM RASTE: Napadi na muslimane povećani za 300 POSTO nakon napada u Parizu!

Napadači su žrtve nazivali "ološi, teroristi, krvnici Pariza", a jedna majka rekla je da njena ćerka više ne može da ide u školu jer je tamo konstantno zlostavljaju i fizički i verbalno

  • 17

U poslednjih nedelju dana dogodilo se više od 100 napada na muslimane koji žive u Britaniji otkrivaju zvanične brojke izveštaja britanske vlade

ZGROZIĆE VAS BRITANSKI TURISTI: Ostavljaju užasne komentare da su im migranti POKVARILI LETOVANJE! (VIDEO)

Izveštaj vladine organizacije koja radi na sprečavanju islamofobije u Britaniji kaže da su rasistički napadi povećani za 300 % nakon napada na Pariz 13. novembra, te da je širom Britanije napadnuto preko 115 ljudi prošle nedelje. 

Žrtve napada su većinom devojke i žene između 14 i 45 godina koje su pokrivale lice, a napadači su belci između 15 i 35 godina. 

Broj žrtava verbalnog i fizičkog nasilja ustanovljen je na osnovu prijava policiji, ali se sumnja da je ova cifra daleko veća, te da je mnoge strah da se obrate policiji za pomoć. Većina napada dogodila se na javnim mestima, na ulicama ili u javnom prevozu. Trećina žrtava su žene koje su nosile burke, dok je prijavljeno čak osam napada na veoma malu decu.

Većina žrtava rekla je da im niko nije priskočio u pomoć, te da su se osetili posramljeno i napušteno, a neke od njih je strah da ponovo izađu na ulicu samostalno. Mnoge od napadnutih žena bile su sa malom decom koja su čula pretnje i videla fizičke napade na njihove majke. 

Napadači su žrtve nazivali "ološi, teroristi, krvnici Pariza", a jedna majka rekla je da njena ćerka više ne može da ide u školu jer je tamo konstantno zlostavljaju i fizički i verbalno, a da niko od profesora i nadležnih još uvek nije reagovao. 

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najveća muslimanska organizacija u Britaniji požalila se kako je policija nedavno ukinula fondove i saradnju sa lokalnim muslimanskim zajednicama. Migdad Versi potparol muslimanske organizacije u Britaniji rekao je da "je smanjenje budžeta u policiji dovelo do prestanka komunikacije sa lokalnim muslimanskim zajednicama, što veoma otežava trenutno stanje, te je dovelo do još gorih uslova za britanske muslimane". 

POLITIČAR HTEO DA SE NAŠALI S MIGRANTIMA, pa objavio sliku golih žena u čamcu (FOTOGRAFIJE)

- Da bi se razvila bolja saradnja u borbi protiv terorizma, ključ je da vlada i policija uspostave bolje odnose sa lokalnim muslimanskim zajednicama - smatra Versi.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    23. novembar 2015 | 15:38

    A da recimo skinu nindza odela,da li bi ih onda neko dirao...

  • Marijana Hadzi Bakov

    23. novembar 2015 | 14:37

    Sad znate da se zalite,a kada vasa deca maltretiraju hriscansku decu po skolama,onda cutite.Konkretno u nemackim skolama je izrazen taj problem. Cim su hriscani u manjini onda ste jaki.Podrska za Francuze i Engleze,ne moze gost u njihovoj kuci da radi sta hoce ,mora da zna gde mu je mesto.

  • car

    23. novembar 2015 | 14:37

    U Maroku sam setao i drzao devojku za ruku kad me je baba neka urolovana pocela da tuce novinama. Odavno su oni rasisti pa niko nista. Ajde cak sam sebi rekao da sam u tudjoj zemlji,ali i oni kod nas u evropi pronasli prava nema ko da im sece ruke kradu... Ma daaaj,jos ce biti da su prisiljeni da zive u EU i primaju sicijalno. Bolje da idu kuci i da se bore za svoju zemlju kao mi vekovima. Peace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA