NOVI SKANDAL: I Reno lažirao emisiju štetnih gasova

Prekomeran nivo emisije štetnih gasova kod modela "espace" je detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja (NEFZ) prilikom pet različitih testiranja

  • 4

Emisija azotnih oksida (NOx) kod Renoovog modela "espace" 1,6 dci veća je 25 puta od aktuelne Euro 6 granice za emisiju NOx, saopštila je danas nemačka organizacija za zaštitu životne sredine DUH, pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primenjenih nauka u Bernu, javlja Rojters.

Ovo je reklama u Americi koja je zakopala "folksvagen" (VIDEO)

Pema saopštenju DUH-a, prekomeran nivo emisije štetnih gasova kod modela "espace" je detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja (NEFZ) prilikom pet različitih testiranja, navodi Rojters.

Proizvođači automobila su pod pojačanim nadzorom otkako je nemački Folksvagen (VW) u septembru priznao u SAD da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona VW-ovih automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora VW-a Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bez cenzure...

    24. novembar 2015 | 12:46

    a to je valjda sad u trendu...

  • Dr Lune

    24. novembar 2015 | 13:08

    To je neka nova moda,da se prevara,kriminal zove " skandal".." kontroverzni gas"... navikavamo se da je to " normalna pojava"...?

  • dr Slash

    24. novembar 2015 | 16:33

    Meni nebi smetalo sto cadi samo da ga imam :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA