MEDVEDEV: Turska je počinila ZLOČIN, svojim akcijama podržava Islamsku državu (FOTO)

Ruski vojni avion oboren je juče raketom vazduh-vazduh koju je ispalio turski borbeni avion F-16, dok se vraćao iz antiterorističke misije u vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji

  • 6

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas da je Turska počinila zločinačku akciju obaranjem ruskog aviona "Su-24" u Siriji, te da će biti teško otkloniti štetu koja je time naneta dobrosusedskim odnosima Rusije i Turske, uključujući ekonomsku saradnju.

NOVI JEZIV SNIMAK: Ovako su sirijski pobunjenici pucali na pilote oborenog ruskog aviona!

- Bezobzirna zločinačka akcija turskih vlasti koje su oborile ruski avion ima tri posledice, a prva je opasno pogoršavanje odnosa između Rusije i NATO, koje se ne može opravdati nikakvim interesima, uključujući zaštitu državnih granica - rekao je Medvedev novinarima po dolasku u Jekaterinburg posle višednevnog obilaska Jugoistočne Azije.

TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO: Tviter GORI od ovakvih komentara!

Druga posledica je, kako je naveo, "to što je Turska svojim akcijama demonstrirala podršku militantnim aktivistima terorističke grupe Islamske države (ISIS)", preneo je TAS S.

- To nije iznenađujuće, ako se uzmu u obzir dostupne informacije o direktnom finansijskom interesu nekih turskih zvaničnika povezanih sa snabdevanjem naftnim proizvodima koji se proizvode u preduzećima koja su u rukama ISIS-a - istakao je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV

Kao treću posledicu turske akcije on je naveo potkopavanje dugogodišnjih dobrosusedskih odnosa između Rusije i Turske, uključujući saradnju u oblasti ekonomije i humanitarnoj sferi.

- Teško će biti tu štetu otkloniti, a njena direktna posledica bi moglo biti okončanje izvesnog broja važnih zajedničkih projekata, dok će turske kompanije izgubiti svoje pozicije na ruskom tržištu - upozorio je ruski premijer.

Ruski vojni avion oboren je juče raketom vazduh-vazduh koju je ispalio turski borbeni avion F-16, dok se vraćao iz antiterorističke misije u vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji, navodi ruska agencija dodajući da je, u trenutku kada je pogođen, ruski avion leteo na visini od 6.000 metara, kilometar udaljen od turske granice.

Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV

Rusko ministarstvo je juče saopštilo da su piloti uspeli da se katapultiraju te da se utvrđuje šta se sa njima dogodilo. Ankara, s druge strane, tvrdi da je ruski avion narušio vazdušni prostor Turske.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA