Šta se dešava sa SRBIMA OTETIM U LIBIJI?

Prošlo je 17 dana od otmice srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji, a još uvek se ne zna kada će se situacija razrešiti

  • 0

Početkom novembra meseca u Libiji oteti su službenici srpske ambasade u Tripoliju Slađana Stanković i Jovica Stepić. Prošlo je skoro 20 dana od njihove otmice, a još uvek se ne zna šta će biti sa njima.

STRAH ME JE DA ĆE JOVICI ODSEĆI GLAVU: Ispovest brata Srbina otetog u Libiji

OTELI BI I MENE I ŽENU DA DECA NISU BILA S NAMA: Ispovest ambasadora Srbije u Libiji, Olivera Potežice!

Da stvar bude još zamršenija, paravojna formacija koja ih je otela učinila je to greškom, jer su pomislili da su oni Ukrajinci. Naime, članovi njihove organizacije pre nekog vremena uhapšeni su u Ukrajini a kidnapovanjem ljudi ukrajinske nacionalnosti želeli su da traže otkup.

SLAĐANA I JOVICA OTETI GREŠKOM?! Otmičari pomešali Srbiju i Ukrajinu!

BILI SMO U KUĆI SRPKINJE OTETE U LIBIJI: Slađanini roditelji poginuli u udesu, ćerka pukom srećom preživela (FOTO)

Otmica se dogodila 9. novembra na izlasku iz libijskog grada Sabrata kada je došlo do napada na kolonu od troje kola, u kojoj je bilo dva vozila ambasade Srbije u Tripoliju i jedna kola u kojima je bio libijski državljanin koji je pratio kolonu baš u cilju bezbednosti i lakšeg prolaska. Ambasador Oliver Potežica se nalazio u prvom vozilu, zajedno sa suprugom i sinovima od 14 i osam godina, dok su u drugom bili vozač ambasade Jovica Stepić i administrativni ataše ambasade Slađana Stanković, koji su oteti.

Foto - ilustracija: Profimedia, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije Foto - ilustracija: Profimedia, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

OTETI SRBI NE VIDE SUNCE, DRŽE IH U PODRUMU: Ispovest supruge Đinđićevog telohranitelja kog su oteli ISLAMISTI u Libiji!

NOVI DETALJI OKO OTMICE SRBA U LIBIJI: Pronađen automobil kidnapera!

Povodom celog događaja oglasio se i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Srbija u kontaktu sa osobama koje razgovaraju sa otmičarima dvoje srpskih državljana u Libiji i istakao da se nada da će se taj slučaj što brže rešiti.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da se intezivno radi na tome da se otmica službenika ambasade Srbije u Libiji uskoro povoljno okonča.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

On je juče istakao da je situacija posebno teška i da se srpski državljani nalaze u prostoru koji je pun naoružanih grupa i kriminalnih bandi i da je u pitanju spečifičan posao.

- Strukture koje kontrolišu situaciju u Libiji nas uveravaju da će uskoro sve biti okončano na naše zadovoljstvo i da će srpski državljani biti vraćeni - rekao je Odalović.

Dodaje je i da srpske službe sarađuju sa službama u Libiji i da se danima pregovara o rešavanju te situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA