"MOJA TIJANA JE BILA NA IVICI ŽIVOTA I SMRTI, A ONI SU VIKALI DA JE PIJANA": Vapaj očajne majke Slavice o kojem bruji Srbija! (FOTO)

- Dok je moje dete pokušavalo da preživi, u Hitnoj su komentarisali kako je prethodnu noć sigurno bila pijana pa joj je sada muka - priča uznemirena Tijanina majka Slavica

  • 10

- Podnela sam prijavu Zdravstvenoj inspekciji protiv Hitne službe u Nišu, jer smatram da se nisu savesno postupili i da su sekunde odlučivale da moje dete ne premine od alergijske reakcije - priča za Telegraf Slavica Obradović iz Prokuplja, čija je ćerka Tijana Jović (22) student Filozofskog fakulteta u Nišu, kako navodi "u poslednjoj sekundi spasena".

HITNA POMOĆ S PACIJENTOM SE ZAGLAVILA U LIFTU: Čekali sat vremena da ih izbave!

Obradovićeva kaže da je u subotu 28. novembra oko 9 sati pre podne Tijana popila lek protiv mučnine tokom vožnje, jer je trebalo da ide na jednodnevnu stručnu ekskurziju za fakultetom u Beogradu. Odmah je osetila svrab, a nekoliko minuta nakon toga je i povratila.

SAMO SREĆOM IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Sudar Hitne pomoći i automobila na Novom Beogradu! (FOTO)

Kako priča Tijanina majka Lavica Obradović sve se to dešavalo ispred fakulteta dok su čekali da krenu. Asistent koji je bio sa njima otišao je da kupi drugi lek, a Tijani je bivalo sve gore, pa je sa još dve drugarice ušla u taksi i krenula ka Hitnoj. U taksi vozilu je opet povratila i onesvestila se.

Kada su stigli ispred Hitne, jedna drugarica je otrčala u zgradu da dozove pomoć, a Tijanu je ispred ulaza držala druga drugarica, jer nije imala snage da uđe u zgradu.

- I  niko nije hteo da izađe. Dok je drugarica objašnjavala da nije ništa pila i molila ih da siđu i pogledaju je, kraj Tijane i njene drugarice prošao je čovek u belom mantilu. Drugarica koja ju je držala počela je da ga moli da joj pomogne, ali on nije reagova. U trenutku kada je prošao, Tijana se opet onesvestila i tek tada su se pojavili - priča ogorčena majka i dodaje:

- Tijanu su odmah odvezli u Klinički centar Niš na odeljenje hematologije, gde nisu mogli da joj pronađu puls, a tek nakon dva sata pritisak joj je bio 70/50. Zahvaljujući lekarima na hematologiji sada je dobro, ali te trenutke ne mogu da zaboravim. Moje dete je preživelo samo zato što je Bog čuva!

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ona je rešila da ovu situaciju istera do kraja jer, kako kaže, sada ima dokaz da njena ćerka nije bila pijana, a ono što je njih zadesilo može i svakog drugog.

Portparol Hitne službe u Nišu dr Dušan Gostović kaže da ne može da komentariše situaciju s obzirom na to da je Obradovićeva podnela prijavu Zdravstvenoj inspekciji, te je dokumentacija za njih zatvorena.

- Čim se podnese prijava, dokumentacija se zatvara za nas. Uslediće unutrašnja kontrola i ja ne smem bilo šta da kažem povodom toga - kaže doktor Gostović.

Pozivamo vas da sa nama u komentarima podelite slične slučajeve ovom.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dubravka

    4. decembar 2015 | 18:46

    Ženo, majko, nemojte gubiti vreme, nema od toga posla ništa, još će te Vi biti krivi. Znam iz iskustva. Sve sam to prošla samo sa starijom osobom i nažalost fatalnim ishodom. I lekar ubica dobio unapređenje, a ja ostao crna ovca. Zahvalite bogu što je sve prošlo bez posledica i čuvajte svoju lepoticu. Želim Vam svako dobro.

  • Crni

    4. decembar 2015 | 16:37

    I opet ce biti( Vuk pojeo Magarca kao i uvek do sad) Nikad niko od lekara ne odgovara i uvek su krivi pacijenti..

  • boca car

    4. decembar 2015 | 13:49

    ja sam iamao problema sa srcem 4 puta sam bio kod kardiologa na stolu sa 250 otkucaja (u toku stimulacije 480) u minuti a hitna pomoc mije rekla da nece poslati vozilo jer da mi je toliki broj otkucaja mi ne bismo pricali odvezao me je taksista i u hitnoj sam pao u komu od 10 sati i donji puls mu je bio 0 (nula) ali lekarima svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA