ŠPANCI NE DAJU JUGOSLOVENSKOG AGENTA HRVATIMA: Bivši udbaš ostaje u španskom zatvoru!

Španski sud, kojim predsedava sudija Alfons Gevara Markos, zaključio je da nema osnova za zahtev za izručenje Hrvatskoj, jer 72-godišnjeg Vinka Sindičića ne traži Nemačka

  • 1

Istražni sud u Madridu odbio je da izruči bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe Vinka Sindičića opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci, koje ga sumnjiči za lažno svedočenje i prijavljivanje krivičnog dela na suđenju u Minhenu, gde se vodi postupak protiv nekadašnjih zvaničnika Udbe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Nekadašnji agent Udbe uhapšen u Španiji, čeka ga doživotna robija!

Španski sud, kojim predsedava sudija Alfons Gevara Markos, zaključio je da nema osnova za zahtev za izručenje Hrvatskoj, jer 72-godišnjeg Sindičića ne traži Nemačka, prenela je Hina.

Sindičić je bio svedok na suđenju saradniku Udbe Krunoslavu Pratesu, osuđenom 2008. u Minhenu na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovića.

Perkovićev advokat Anto Nobilo tvrdi da je lažnim svedočenjem Sindičić ugrozio njegovog klijenta, optuženog za organizaciju likvidacije.

Na zahtev državnog tužilaštva u Rijeci, februara prošle godine, raspisana je međunarodna poternica.

Sindičić je uhapšen pre dva meseca u gradu na severu Španije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA