NOVO LICE ISIS-a: Krvnik Džihadi Žak zamenio koljača Džihadija Džona (FOTO) (VIDEO)

Džihadista koji govori francuski osvrnuo se na vazdušne napade na ISIS u Siriji i u Iraku, koji nailaze na "štit što ga je podigao kalifat"

  • 2

Teroristička organizacija Islamska država (ISIS) objavila je u subotu video-snimak pogubljenja na kojoj maskirani krvnik na francuskom preti "nevernicima" i spominje pariske napade, a mediji su ga nazvali - Džihadi Žak.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAPAŠĆEMO OPET, ZABORAVIĆETE 11. SEPTEMBAR I PARIZ: Džihadisti prete na novom snimku

Na snimku koji traje gotovo osam minuta, a objavila ju je ISIS-ova služba za medije pod nazivom Pokrajina Niniva, petorica muškaraca, među kojima i onaj koji govori francuski - ispaljuju metak u glavu petorici zatočenika u narandžastim odelima koje nazivaju "špijunima".

Pet žrtava na snimku na arapskom jeziku iznose razloge svog zarobljavanja.

Džihadista koji govori francuski, kojem ispod smeđe maske koja ima samo otvore za oči, vire plavi uvojci, jedini je koji progovara. Odeven je u maskirno odelo, a ostali su u crnoj odeći.

Printskrin: zerocensorship.com Printskrin: zerocensorship.com

Tvrdi da su ISIS-ovi neprijatelji "u rasulu" i upozorava ih da mogu očekivati nešto zbog čega će zaboraviti "11. septembar i pariske napade". U potonjima, za koje je odgovornost preuzeo ISIS, u novembru je poginulo 130 ljudi.

Frankofonski džihadista isto spominje Španiju i Portugaliju, pa izrekom spominje Toledo i Kordobu.

Pre nego što petorica krvnika pogube žrtve na nepoznatom mestu među ruševinama, džihadista koji govori francuski osvrnuo se i na vazdušne napade na ISIS u Siriji i u Iraku koji nailaze na "štit što ga je podigao kalifat".

ISIS je u junu 2014. uspostavio "kalifat" na delu teritorije koji su zauzeli u Siriji i u Iraku, gde su nametnuli svoje zakone i pogubili veliki broj ljudi.

Video možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. februar 2016 | 15:18

    Шта урадише Руси - ништа? Не дају Амери и Турци? Бизнис је бизнис... Узмите им новац и сами ће се разићи - можда ће подићи неку револуцију у некој забити...

  • JB

    1. februar 2016 | 19:49

    Neznam zašto se samo toliko čudimo njihovim nedelima. Ovo su moderne Osmanlije. To što su Turci počeli pre 700 godina sa sabljama, ovi sad nastavljaju sa bombama i municijom. To im je u krvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA